Картини оживяват върху дрехи в новата мартенска изложба на галерия Арт Виза. Експозицията, разположена във фоайето на Българска търговско-промишлена палата е наречена “Енигма” и преплита творческите трептения и съкровените емоции на неразгадаемата женска душа.

Ако ви е любопитно какво е да “облечеш картина” заповядайте на откриването на изложбата на 13 март 2012 от 19 ч., София, Българска търговско-промишлена палата, ул. „Искър” № 9.

Тоалетите в изложбата са създадени в съвместен проект на художничката Александрина Караджова (Acrista) и модния дизайнер Марияна Панайотова El Mari. Специално подбрани картини на Александрина с женски образи и флорални елементи присъстват в роклите като екзотични щампи и ги превръщат в истинско произведение на изкуството. Оригиналната симбиоза е реализирана след месеци предварителна подготовка и зашеметяващият резултат ще бъде представен по време на изложбата “Енигма” в галерия Арт Виза България този месец.

Изящните картини в тоалетите са декорирани с кристали и мъниста и обогатени с текстилни бои, щампи и разливания върху печата. С изключително внимание към детайла Марияна Панайотова El Mari е преплела дантелени цветя с ръчно изработени орнаменти, кристали Сваровски, египетски и полски кристали с различни цветове и форми.
Експозицията в галерия Арт Виза ще продължи до 10 април 2012 г.