Холивудски каскадьор загина, а друг е ранен след инцидент снощи в язовир "Огняново "край Елин Пелин, съобщи БТА.

Филмът, за който е снимана сцената, е "Непобедимите 2".

Злополуката станала при взрив, докато филмирали каскада в гумена лодка в язовира.

Каскадьорите били незабавно откарани в софийска болница, където единият - от азиатски произход (26г.) починал, а другият (26г.) е с фрактури на двата крака. Той е претърпял 5-часова операция и животът му вече е вън от опасност.

Припомняме, че в суперпродукцията се снимат световноизвестни актьори като Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм , Арнолд Шварценегер, Брус Уилис и Жан-Клод ван Дам.

*Джейсън Стейтъм и Брус Уилис

*Силвестър Сталоун

*Брус Уилис и Джейсън Стейтъм

От компанията "Ню Бояна" излязоха с официален коментар по повод трагедията на снимачната площадка. Те заявиха, че не носят отговорност за инцидента и нямат нищо общо със снимки извън студията в Бояна. Отговорният екип на продукцията е чуждестранен. От компанията обясняват, че инцидентът се е случил с втория снимачен екип, при снимките на язовир Огняново, в югозападната част на България. Първият снимачен екип е бил на терен в Банско, което се намира на 2,5 часа път от язовира.

*Снимачната площадка на язовир Огняново, на която се е разиграла действителната трагедия със загиналия каскадьор

"С най-голямо съжаление потвърждаваме нещастния случай. Ние тъгуваме със семействата на пострадалите и тези, които са потърпевши от тази трагедия. Продукцията работи ръка за ръка с властите за бързото изясняване на произшествието", заявяват от Nu Image/Millennium Films, пише БГНЕС.

*Снимачната площадка на язовир Огняново, на която се е разиграла действителната трагедия със загиналия каскадьор

Поради провежданото разследване и от уважение към близките на пострадалите, до този момент не се споменават имената на загиналия и ранения.

Снимки: Bulphoto