Мега звездата Вини Джоунс не е чак такъв мъжкар, за какъвто се представя.

Актьорът от култовите филми „Гепи" и „Две димящи дула" използва свой двойник - българин, който да се явява вместо него в мисиите на състезанието.

В петък зрителите видяха първата игра, в която уж участие взе и лошото момче на британското кино.

Според източници обаче човекът, облечен във футболен екип и каска, който трябваше да разбие с тялото си няколко стъклени врати, е бил не Джоунс ,а професионален каскадьор, превърнат в абсолютно копие на Вини, пише ''Всеки ден''.

Холивудското величие снима преди година и половина екшън в България и точно тогава професионален каскадьор е изучил всички негови движения, погледи, дори британския акцент. Това му отнело месеци подготовка. Същият този човек е използван и сега в „Къртицата". Причината продуцентите на шоуто да използват двойник на Вини, е здравословното състояние на актьора. Само преди няколко месеца той се лекуваше от рак на кожата и въпреки че докторите са категорични, че британецът е вече здрав, са препоръчали да не се подлага на никакъв стрес.



Другата причина е твърдото условие на американските агенти на Вини по-никакъв начин неговият живот да не бъде подлаган на опасности по простата причина, че актьор от неговия ранг струва милиони на пазара на киното. „И един белег да му остане по лицето, това може да му снижи оценката, а и агентите му не могат да си позволят Вини да изпусне някоя касова лента само защото се е пребил в България", коментират запознати.

Именно заради това Джоунс пребивава в Базата на риалити шоуто само като гост. Неговият двойник ще се явява вместо него във всички състезания, а дори и ще общува с участниците, които няма да имат представа, че разговарят само с копието на звездния си съквартирант.

Самият Вини се издаде за тази подмяна при интервюто си с Николета Лозанова по ТВ7, пред която заяви, че няма да участва в изпитанията, а само ще гледа.

Въпреки това в петък предполагаемият Джоунс бе първа писта в една от мисиите и представи отлични резултати. Истинските фенове на американското кино обаче забелязаха, че зад тежкия екип личи фигурата на напълно друг човек. Затова и докато сваляха каската от главата на каскадьора, камерите спряха да го снимат, коментираха фенове в интернет.