Катерина Евро, позната повече като Катето Евро, е новата водеща на предаването „Усещане за жена" по ТВ7.

Tя разказа за новото си амплоа и плановете си в телевизията. В откровен разговор актрисата сподели мечтата си да стане баба и хвърля светлина около истината за любовния си живот, пише ''Всеки ден''. Темпераментната Евро освен това се изявява активно и като защитник на правата на животните и остро критикува насилието над тях.

- Г-жо Евро, окей влизате в ролята на водеща на „Усещане за жена". Какво ново да очакваме в предаването?
- Да, сменям Гергана Стоянова като водеща. Предаването няма да се промени съществено, част от старите рубрики си остават, но ще има и нови. Разчитаме на интересни гости, въпреки че България е малка и няма кой знае колко нови лица. Мисля обаче при мен да бъдат представени по един различен начин. Да е някак по-човешко, с хубави разговори. Първите ми гости са колегите ми от „Оркестър без име" - Павел Поппандов, Жоро Мамалев, Филип Трифонов и Антон Радичев. Хората знаят почти всичко за тях. Но пък има и неща, които зрителят не знае и се надявам при мен да бъдат разказани.

- Вие ли ще определяте темите за разговор и въпросите към гостите? Дават ли ви свобода за действие?
- О, да. Дават ми голяма свобода, което е много приятно. Въпросите към гостите са по мое усмотрение. Следвам сценария, разбира се, но мога да попитам гостите каквото искам. И с екипа много се харесахме. Може в началото да ми е малко притеснено, но с времето всичко ще си дойде на мястото. Получих много добри отзиви от приятелите си и във фейсбук и това ме окуражи, че ще се справя. Надявам се всичко да бъде наред.

- Гергана Стоянова трудно ли се раздели с колегите си? В последното си предаване в петък зрителите останаха с впечатлението, че си заминава с нежелание и дори се е разплакала...

- Гергана се разделя с телевизията с най-приятелски чувства. Разбира се, че с колегите от ТВ7 ще си липсват, но тя отива да работи в екипа на министъра на културата Петър Стоянович. Просто няма как да се справи с двете неща наведнъж. Затова и ме поканиха на нейното място. Няма драма.

- Към екипа ви се е присъединила и Мис България 2013 - Нанси Карабойчева. Тя с какво ще се занимава?
- Нанси Карабойчева ще има рубрика за това как една красива млада дама може да се занимава и със селско стопанство. Нейните репортажи ще бъдат от село.

- Сега като водеща на сутрешно предаване на практика ставате конкуренция на сина си Александър Кадиев, който води „Преди обед" по Би Ти Ви. Кого смятате, че зрителите ще гледат повече?
- Не мога да ви кажа. Нямам представа. Всеки зрител си има предпочитания. Аз него си го гледах, докато бях свободна. Сега за съжаление няма да мога да го гледам, защото това ми е голяма радост. Харесвам тяхното предаване, но се надявам и нашето да стане достатъчно интересно и богато. Така че и „Усещане за жена" ще бъде гледано. Поне така се надявам. То ще си покаже с времето. Наистина е странно да се конкурираш със сина си, но ето че и такива неща се случват в живота.



- А ще продължите ли да участвате в „Жените говорят"?
- Да, оставам в „Терминал 7" в екипа на „Жените говорят". Продължавам да си водя кулинарната рубрика. И продуцентите Иван и Андрей ме искат, и на мен ми е приятно, и си обичам екипа. Няма да ми тежи да съм и на двете места, така че всичко ще е наред.

- Вие обичате животните. Често се изказвате остро против насилието над бездомните кучета.
- Аз действително съм защитник на бездомните кучета, които някои наричат помияри. Но те не са помияри, а живи същества. Винаги апелирам към това да сме добри към тези животни на улицата, защото те за нищо не са виновни, а насилието направо ме съсипва. Това е резултат от начина ни на живот. Бедността и озлоблението в хората поражда жестокост и агресия към същества, които могат да бъдат малтретирани, защото не могат да се защитят.

- Имате ли куче в дома си? Бихте ли си осиновили от приют?
- Имам две страхотни кучета. Един лабрадор и един джак ръсел. Но много бих искала да си взема още едно. Ще си осиновя на всяка цена. Даже имам едни кученца пред студиото, Хензел и Гретел съм ги кръстила, от бебенца си ги отглеждаме с колегите. Исках да взема едното, но те са неразделни - братче и сестриче, така че трябва и двете да взема. Иначе общо имаме 5-6 кучета около работата, за които се грижа - обезпаразитявам ги с хапчета, купувам им кучешка храна, направо са ни като домашни. Апелирам към всички хора да си взимат кучета от приют, да не купуват от магазините. Може и да не са расови, но са по-умни.

- Наскоро публикувахте ваша снимка с огромна тарантула. Вярно ли е, че сте я подготвяли за подарък на снаха си?
- На гости в предаването ни бяха дошли хората от „Къртицата", които се грижат за тези гадини. Бяха донесли също и хлебарки и скорпиони. Аз се снимах с тази тарантула и исках да я пратя на гаджето на сина ми и да й кажа: „Честит празник, майче". Но щеше да бъде шега, разбира се. Тарантулата между другото не беше отровна, а и ми се стори най-безобидна. Хлебарките изобщо не мога да ги понасям.



- Следите ли „Къртицата"? Имате ли вече предположения кой е предателят?
- Предаването ми е много интересно и всяка вечер, когато го излъчват, сядам пред телевизора и си го гледам. Да, имам едно подозрение кой е Къртицата, но ще видим какво ще се окаже. Засега няма да го казвам, защото ще бъда гост в предаването и там ще го съобщя в ефир. Миналата година се оказах права за Кирчо Ефремов, сега ще видим този сезон дали ще позная. Кака ви е оправна (смее се - б.а.).

- Щом сте такъв фен на риалити формата, бихте ли участвали, ако ви поканят в следващия сезон?
- Не. Не бих участвала, защото просто не мога да ги ям тези неща. И освен това вече съм си на възраст и се пазя да не си направя нещо. Това си е доста екстремно шоу. Ето, преди няколко дни Стоян Бончев си счупи крака. Този формат е за млади, физически здрави хора. Не че аз не съм здрава, но не съм за „Къртицата". Това не е за всеки. Ще им проваля всички мисии с ядене на животни. Ако има скокове с бънджи, не ми е проблем. Вече съм скачала. Но има неща, които не бих могла да направя, така че няма шанс да участвам. Аз съм си за водеща на „Усещане за жена" (смее се - б.а.).

- Скоро синът ви обяви в ефир, че ще разкрие голяма тайна от личния си живот. Последваха предположения за бебе, сватба... Има ли нещо такова, или беше рекламен трик?
- Никаква голяма тайна нямаше за разкриване. Тайната беше, че ще се включи в кампанията срещу домашното насилие, като прави различни женски неща - епилиране, носене на токчета... Това беше начин да привлече повече зрителско внимание. Изобщо няма нищо тайно около него.

- Вие не настоявате ли вече за внучета?
- Ами, честно казано, натискам ги. На мен поне много ми се иска. Иначе това, първо, си е тяхна работа, второ, си е и Божа работа. Но ми се иска вече да си имат детенце и аз да си имам едно внуче, с което да си се занимавам, ще ми е много приятно. Но когато Господ е решил, тогава. Аз всъщност сега му казах на сина ми да не избързват, защото имам нова работа и няма да имам време. Първо им казах - „Давайте едно внуче, аз ще го гледам", после - „Ама чакайте малко, аз съм заета, кога ще го гледам" (смее се - б.а.).

- В разговор с Марта Вачкова се изпуснахте, уж случайно, че имате ново любовно увлечение...
- О, това беше шега. От време на време и аз като моя син ги пускам, ей така, за интерес. Пошегувах се. Нямам никакво любовно увлечение. Мисля, че съм приключила с любовните увлечения. Те са до време също така. Вече си имам други приоритети и не ми е до любов. Всяко нещо с времето си! Мисля, че вече няма да ми се случи любов, а и не я искам. Било, каквото било.