Новият сезон на уикенд блока та ТV7 тръгна, а с него и този на Катерина Евро. В своята готварска рубрика днес тя ще приготви нещо здравословно вегетарианство или суровоядство.

"Пак ще има гофрети, но те ща са от зърна на какао, с банани и други полезни неща", разказва тя пред вестник "Телеграф".

Актрисата се запалила по здравословния начин на живот от своя съученик Владимир Матанов-Вовота.

"Той се излекува от много тежки заболявания и започна да пише книги. Вече има два тома. И преди съм го канила да ми гостува. Прави интересни неща. Включително меко, което не е сготвено. Има и хляб, който не е печен", казва Катето. Сама се хвали, че готви много вкусно, но според някой никак не било здравословно.

"Преди казваха, че маслото е вредно, а сега се оказва, че е полезно", размишлява Евро.

За старта на сезона на предаването е решила да прави торта. Рецептата е от нейната книга, която е готова от година. "Ако намеря пари ще я издам", зарича се Рени от "Оркестър без име".

Рецептите, които показва актрисата една част са от записки от нейната майка и баба. "Други си ги измислям, защото от опита вече знам кое с кое ще върви на вкус", разкрива тайните си.

Понякога ставали и гафове. Не и бухвало тестото, защото бързала. И в предаването не й се получавало, но само на външен вид. Досега всички гости от предаването опитвали гозбите на Катето и даже питали за още.

Преди години Евро готвеше по националната телевизия заедно с покойния певец Боян Иванов. "Много неща съм научила от него. Той беше изключителен кулинар. Той ме научи да слагам в картофеното пюре индийско орехче", спомня си тя.

За биохраните Катето Евро смята, че не са по джоба на българина. Признава, че тя не може да си го позволи, а и много вкусни и здравословни ястия могат да се приготвят и без биопродукти.

"От месеци не съм купувала домати. Имам чушки, краставици, тиквички, люти чушлета...Зелен фасул си отгледах и затворих в буркани. Грах за първи път садих през живота си, замразих го. Имам кучета и затова не мога да гледам кокошки. Купувам си яйца от едни хора, мляко от овчарник. Сама си правя сирене и кашкавал. Месото доста съм го намалила напоследък", обяснява Евро.

Актрисата се замисля дали да не откаже месото и стане вегетарианка. "Много обичам да ям салами и луканки, но след като прочетох, че ги правели от изсушена и смляна кръв, ме хвана гнус и повече никога няма да си купя салам", зарича се водещата ва готварската рубрика на "Терминал 7".

Надява се кариерата и на актриса да се поднови. Засега Любо Дилов-син й е обещал да я участва в "Осем дни в седмицата". А на театралната сцена Катерина Евро играе в "Горката Франция". Смята, че не е конкуренция на сина си Александър Кадиев, водещ на "Тази сутрин" по bTV.