Актрисата Катерна Евро е твърдо решена да открие убиеца на кучето си Джаки.

„Знам, че полицията ще го намери. Ако не, аз ще го намеря“, закани се 60-годишната артистка пред bTV. Синът й - водещият Александър Кадиев се опасява, че престъпникът има друга цел.

„Този човек, както е прострелял това куче в главата и в корема, може утре да простреля детето ми. Но кучето не е повод. Тук мотивът е неясен.“, притеснява се той. В момента се води разследване по случая и двамата не желаят да коментират. Все пак признаха, че не са в конфликт със съседите си и засега това отпада като причина за смъртта на 5-годишния джак ръсел.

„Не е само моето куче. Масово се избиват животни – и домашни, и улични. Трябва вече да има зоо полиция и да се направи нещо по този въпрос“, призова най-добрата кулинарка сред родните актриси. Припомняме, че преди дни неизвестен простреля с въздушна пушка едно от кучетата на Катето Евро посред нощ. Животното е уцелено в окото и в корема, докато е било в двора на къщата.

След няколкочасова операция във ветеринарна клиника Джаки издъхна. Наказанието за жестокост към животни е до 3 години лишаване от свобода и глоба между 1000 и 5000 лв.