Да защитава мъркащите си приятели от алергии и замърсявания в дома, се е заела холивудската актриса Катрин Хейгъл.

С каузата да осигури перфектни условия, в които котки и стопани с деца да живеят под един покрив, тя е ангажирала цялата си фондация “Джейсън Хейгъл”, която създаде заедно с майка си в памет на по-големия си брат, загинал при катастрофа през 1986 г.

За целта организацията продава специален продукт, премахващ прахта и неприятната миризма от помещенията, в които се гледат мустакатите животинки. Част от средствата, събрани от продажбите, пък Хейгъл ще задели за кампания, насърчаваща осиновяването на котенца.

Фондацията защитава всъщност правата на всички животни. Сред основните й задачи е и спасяването на уличните кучета с бурен нрав, които с цел да не създават проблеми, често биват убивани.

Носителката на „Еми” е прословута с любовта си към животните. В ранчото си освен кучета и котки, тя отглежда още кози, кокошки и прасето Хамлет. Към момента тя е заета с промотирането на новия си сериал Doubt. През януари пък се очаква да даде живот на първата си биологична рожба. Заедно със съпруга си, певеца Джон Кели имат вече две осиновени дъщерички. Третият им наследник обаче се очаква да бъде момче.