Напук на разпространеното схващане, че известните носят безплатни дрехи, се оказва, че това в никакъв случай не важи за съпругата на принц Уилям – Катрин. Като член на британското кралско семейство тя няма право да приема каквито и да било подаръци от магазини, пишат английски медии.

Въпреки че вече е световноизвестна и че дизайнерите се надпреварват да я обличат, херцогинята на Кеймбридж няма право да приема като подаръци специално направени за нея дрехи, а трябва да си ги купува сама. Ето защо, тя сама избра и плати роклята за сватбата си, дело на Сара Бъртън от модна къща „Аликзандър Маккуин“, пише bliasak.bg.

Катрин все пак може да получава определени отстъпки от магазини. „Като момиче от народа, тя естествено се наслаждава на вниманието, с което я отрупват, но от друга страна има един куп забрани, които влязоха в сила след сватбата й с принц Уилям и с които тя все още се опитва да свикне – като например това, че не може да бъде наричана на галено и че на семейни вечери не може да продължава да яде, след като Кралицата е приключила да се храни“, обясняват запознати.

Вижте фотогалерия:

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън преди да отслабне

Кейт Мидълтън след като остлабна