"Занимавам се с благотворителност, имам бизнес. Но не смятам, че стандартът ми на живот трябва да е повод за обяснение. Никога не съм го коментирала и не ми е приоритет. А това, че съм се снимала в порно, е чиста измислица."

Така "скромно" определи себе си плеймейтката Катрин Вачева, която бе поредният изгонен от "ВИП брадър". Изказването й пред Гала по Нова бе по повод коментарите на мъжете в Къщата, които са уверени, че Катрин изкарва насъщния си с "най-древния занаят".

Дали и тя, както всеки излязъл от шоуто досега, се кани да съди някого за подобни приказки, остава да видим. Плеймейтката беше поставена на кръстосан огън с въпроси в студиото на "На кафе". Въпреки настоятелните питания за "другия й живот" от страна и на Антон Стефанов и Маги Желязкова, Вачева остана категорична, че в миналото и настоящето й няма неудобни факти.

"Ако трябва да съм честна, наистина се убих от работа в тая къща. Сутрин ставах първа, а пепелниците пълни - аз съм непушачка. Миех, чистех. Стараех се на всички да помагам. Не съм влязла във "ВИП брадър", за да чистя имидж. Никога не съм била скандална, не съм афиширала връзка, въпреки че съм имала възможност", изтъкна добродетели силиконовата брюнетка. А по-запознатите със светските потайности биха възкликнали: "Хайде бе! Не думай!"

Изгонването на Катрин бе логично. В Къщата Вачева присъстваше основно като призрак. Тя оставаше незабелязана дори и след желанието й да се появи по монокини пред камерите. Единствената й осезаема изява бе, когато изпроси огромно наказание за всички съквартиранти с непроверените си обвинения в тайна конспирация срещу нея.

След напускането на себеподобната й Моника Валериева Катрин се опита да вземе под опека Светлана Василева, но удари на камък, защото майчински крила над нея вече бе разперила Ернестина Шинова.

Ерна, която също бе номинирана, остана и се очертава като един от най-сериозните финалисти в реалитито. Неин защитник в студиото, естествено, беше съпругът й Андрей Слабаков. Режисьорът, който обичайно не спира да говори когато и където го поканят, тези дни в тв интервю беше доста въздържан и притеснен, когато коментираше участието на жена си. Явно доста страда от липсата й у дома.

"Аз не държа на Ернестина Шинова, аз я обичам. Тя е такава и навън, каквато я виждате в Къщата - естествена и откровена. Не тя събира хората около себе си, те се лепят за нея. На кого ли не се опитва да помага - скоро се занимаваше с анорексички. Не знаете какво чудо е", каза Слабаков в живото излъчване на "ВИП брадър". Все пак накрая Андрей прояви хашлашкия си нрав като се изказа доста остро по адрес на своя колега Люси Иларионов, който е във война с Ернестина.

"Подготвил съм му голям подарък, като излезе от предаването. Ще го пратя на операция да си смени пола, защото се държи като тъпа проста клюкарка", каза Слабаков.

Зрителите на Нова дадоха най-голяма подкрепа за Ернестина и тя продължава да се бори за победата. Вачева обаче избра да даде щита си на Кристина и така я спаси от предстоящите номинации. Другият номиниран и спасен от зрителите бе Иво Танев.

За всеобща изненада на съквартирантите в последните дни поведението на дипломирания оперен певец коренно се промени. Водещият не спира да търси съжаление и благодарност за кулинарните си умения от всички в Къщата. Люси се изправи в директен сблъсък срещу монопола на Иво и пожела той да поеме изхранването на випаджиите. Желанието му доведе до сериозен словесен сблъсък с Танев.