На 13 юни беше даден старт на делото срещу бившия футболист на ЦСКА Орлин Орлинов, който миналата година преби жестоко и държа насила в апартамента си моделката Катрин Вачева.

Най-вероятно спортистът всячески ще се опита да го осуети, но скандалната блондинка се кълне, че няма да остави нещата така.

- Катрин, в понеделник бе даден ход на делото срещу футболиста Орлин Орлинов, който ще трябва да отговаря пред съда за побоя, който ти нанесе в началото на 2010 година. Кажи ми първо как се чувстваш след толкова дълга сага, която дори не беше ясно дали ще завърши някога?

- След година и половина делото е в съда с обвинителен акт срещу Орлин Орлинов, обвинен по 2 члена - за физическа саморазправа (побой), след който съдебна медицина отсъжда - средна телесна повреда, и за насилствено държане в апартамента му часове наред. Едно ще кажа - не работи съдебната система в България, убедих се! Едно показателно дело за убийство примерно на сестрите Белнейски го разглеждаха 5 години и чак сега дойде възмездието, та какво остава за моето. Важното е, че съм жива и здрава, и поне физически се възстанових, психическата травма е по-силна, но се надявам с времето този лош спомен да поизбледнее за мен... Връзки от страна на Орлин Орлинов във времето на разследването не знам дали е имал, но ми изчезнаха доста доказателства... А за адвокатите му разбрах, че наистина са се отказали от него и защитата му, тъй като се държал грубо и арогантно към тях и не им плащал....

- На какво решение от съда се надяваш? Говоря за вид наказание, за финансово обезщетение...

- Въпреки средната ми телесна повреда аз съм наясно, че той няма да влезе в затвора, колкото и да ми се иска... Имал е хиляди прояви и побоища и над други момичета, кражби и какво ли още не, но нещата ги няма черно на бяло написани и затова досега е останал ненаказан. Ако аз не бях популярно лице, едва ли щеше да има такъв медиен интерес към случая и ако не бяха повикани медиите още когато бях в “Пирогов”, може би и аз щях да скрия болката си като всички останали момичета и той да продължи да го прави. Но така или иначе се развиха нещата и няма връщане назад. Не искам да казвам какво очаквам и за какво финансово обезщетение ще претендираме с адвокатката ми, всичко ще се разбере с времето.

- От позицията на времето днес как гледаш на писанията, според които едва ли не цялата история е била умело скалъпен PR от твоя страна?

- Ядосвам се! Ужасно много се ядосвам!!! Нелепо е! Кой нормален човек си прави PR със здравето си? Кой иска да вижда себе си обезобразен по вестниците?! И в името на какво би трябвало да "скалъпя" подобна простотия? Пари, повече слава? Та това е лудост! Само за сведение - аз се подложих на психиатрична експертиза, която доказа нормалното ми състояние и адекватността ми на всички зададени въпроси и уловки, на които бях подложена. Той отказа да му бъде направена такава! Аз се съгласих да ме подложат и на детектор на лъжата. Той отказа. Това какво ти говори?!

- Въпреки историята с теб и другите момичета, които свидетелстваха срещу него, разказвайки как ги е малтретирал, Орлин Орлинов успя да се задоми в Сливен, дори стана татко. Как би коментирала този развой на живота му? Най-малкото от позицията на човек, който лично е пострадал от него – и физически, и психически...

- Ами разкриха се и излязоха наяве доста пикантни и за мен, меко казано, гнусни неща, които той е правил... говоря за сексуалната му ориентация, за това че жените, с които е излизал, са му били параван, а всъщност той спи с мъже. За мен той е със сериозни проблеми, комплексар и абсолютен рецидивист.

- Ако имаше възможността и желанието, разбира се, би ли посъветвала нещо жената до него в момента?

- Не бих искала да давам съвети на никого, след като не са ми поискани. Ще кажа само, че съжалявам това момиче. Убедена съм, че тя ще осъзнае тази грешка и не ми се иска да бъда лош пророк, но този човек няма да се промени. Това е затишие пред буря.

- Малко след инцидента миналата година си спомням, че бащата на Орлин Орлинов се беше заканил да те даде под съд за клевета – беше сигурен в невинността на сина си. Направи ли го?

- Не, разбира се. Как ще ме даде под съд, като знае, че ще загуби? Всеки родител би застанал зад детето си, независимо какво е направило, но в случая мисля, че баща му много добре го познава и сам знае, че и друг път е имало такива ексцесии, но не са ставали медийно достояние. Лично президента на ФК "Славия" Венци Стефанов разказа няколко показателни случая.

- Откакто ти нанесе зверски побой до днес колко пъти ти се е налагало да се чуваш (или виждаш) с Орлин Орлинов? Той звънял ли ти е, правил ли е опит да говори с теб? Беше признала преди време, че след побоя си получавала заплахи за смърт по телефона от скрит номер и мъжки глас, който не разпознаваш... Какво стана с тези заплахи? Имала ли си подобни проблеми оттогава?

- Този човек го познавам 48 часа. След инцидента нито съм го виждала, нито чувала. Бях в Италия, когато една вечер ми звънна телефонът много късно. Бях заспала, но телефонът звънеше продължително. Беше непознат номер. В просъница попитах кой е, не познах гласа. Той каза: "Много добре знаеш кой е - Орлин Орлинов! И като се видим скоро, този път няма да те бия, а направо ще те убия-я-я-я-я"! Изкрещя ми се на телефона и затвори. Много се изплаших и уведомих адвокатката ми. Не мога да кажа със сигурност дали е бил той, но едва ли някой би си направил шега точно по този начин. Това е. Това беше лятото, оттогава никой не ми е звънял.

- От теб знам, че си усещала много женска злоба към себе си покрай тази история. Ако не е тайна, от кого?

- В хода на разследването попаднах на жена разследващ полицай и на жена прокурор в процеса. В началото дори се зарадвах, очаквах, че има все пак женска солидарност и именно жените ще ме разберат много по-добре, отколкото мъжете следователи. Оказа се обратното, за моя изненада. Държаха се доста дръпнато, подхвърляха изцепки от сорта, че "звездите" все се забърквали в проблеми и тем подобни, което много ме обиждаше - нито веднъж не съм се държала надменно или пък да демонстрирам слава и величие, с 39 градуса температура съм ходила да им съдействам с каквото мога. Дори адвокатката ми се възмущаваше как не ги е срам да демонстрират подобно поведение и отношение и често ги засичаше с реплики. Аз не съм си позволявала.

- А промени ли се отношението към теб, след като сподели пред "ШОУ", че си чула, че "цената за секс с Асдис Ран е 2000 евро"? Всъщност как научи за това?

- Това с Асдис беше един изкуствено създаден скандал от страна на медиите. Аз никога не съм се карала очи в очи с нея. Според мен не знам защо медиите са си били избрали специално мен и нея - на нея са й казали едно, на мен след това друго и ето ви скандал и сензация. Всяка една от нас е реагирала остро и се е изказала може би прибързано за другата. Ако се бяхме обадили една на друга, може би щяхме да хванем банановата кора, на която се хлъзнахме и двете.

- И един страничен въпрос - има ли част от тялото ти, която би искала да коригираш?

- Не, единствената корекция на тялото, която имам, е бюстът ми. Нищо друго не бих променила.



Източник: БЛИЦ