Какво работи Катрин Вачева? Откъде една очевидно грозновата дама, напук на милионите корекции по себе си, има пари да си позволи постоянни воаяжи в чужбина, скъпи дрехи, аксесоари и коли, при все че няма и един работен ден зад гърба си?

Тези въпроси не спират да вълнуват зрителите на „Големият брат", на които кобилестата брюнетка бе натресена като ВИП и продуцентите я поставиха в ситуация да диша един въздух с хора, трудили се десетилетия наред, за да си извоюват титлата „звезда".

През 2010 г. Катрин придоби национална слава, след като претърпява жесток побой от бившия футболист на ЦСКА Орлин Орлинов. Тогава всички медии гръмнаха със скандала, като делото, което е завела Катрин по случая, все още тече, пише "Всеки ден".



Инак 32-годишната Катрин не спира да се представя като елитен и скъпоплатен модел, но в биографията си блондинката няма нито едно дефиле по подиумите на големите модни столици като Милано, Лондон, Париж и Ню Йорк. За сметка на това Вачева обикаля дестинации, популярни най-вече с разгула и пазара на плът, като Дубай, Токио и Рио де Жанейро. На въпросните места обаче брюнетката не ходи по ревюта, а обслужва заможни чичковци, които й поемат всякакви видове разходи, за да бъдат в компанията й.

Опитите на Катрин да пробие на модния подиум започват още през далечната 2003 година, малко след като тя завършва средното си образование в столичната английска гимназия. Тогава тя участва в кастинг за модели и в началото започва само с дефилиране. Впоследствие обаче Катрин се ориентира и към други сфери като реклами, телевизии, фотосесии, както и видеоклипове. Заради външния си вид тя е отрязана дори от участие в престижни конкурси за красота, заради което дългокраката столичанка започва да се изявява по маргинални такива, организирани от Киро Скалата и Митьо Пищова. Набързо успява да се накичи с нищоструващи титли като Мис най-красиво тяло 2005, Мис фитнес модел на България 2006, Най-сексапилен модел на България 2008 и Мис Силикон 2009.



Лентите обаче не могат да нахранят гладния стомах на Вачева и тя взема съдбата си в свои ръце. Моделката бързо се преориентира към снимките за възрастни и успява да направи няколко фотосесии за мъжки списания, откъдето й тръгва и славата на платено момиче. Впоследствие Вачева самосиндикално хваща самолета за Дубай и в меката на разгула и богатите араби нашенката успешно започва да си намира спонсори.

Катрин е известна и с връзките си в подземния свят. Именно тя е жената, която успява да издири и продаде на медиите шокиращата снимка от моргата на трупа на мъртвия бос на ВИС-2 Георги Илиев. Кадърът е правен през 2005 г. в моргата в Бургас часове след като трупът на мафиота е докаран и измит. Говори се, че фотосът е заснет с мобилен телефон от човек от тогавашната охрана на боса.



4 години по-късно Катрин Вачева успява да се сдобие със снимката и да я продаде на редакциите на двата най-големи таблоида - „Уикенд" и „Галерия". Първият брои 5000 лева, а вторият - 7000 лева на миската за разтърсващия кадър. И двата вестника пускат фотоса на първите страници. Вдовицата на Жоро Илиев Мая е бясна, започва издирване как снимката се е озовала в медиите.

Оказва се, че в дъното на интригата е именно Катрин Вачева. По това време тя спи с бодигард на силов бос, който има в телефона си фотоса. Една вечер хитрата манекенка го издебва и докато той спи, препраща с MMS снимката на своя телефон. Още на следващия ден тя заедно с приятелката си Кателина Гатева отива в редакциите и на двата вестника и предлага горещата сензация. Така „Уикенд" и „Галерия" броят луди пари на хитрушите.