- Катрин, как си, синините и отоците от побоя минаха ли ти?

- Синините ми минаха, имам още сенки под очите, които умело прикривам с грим, лицето ми е още с оток , който за съжаление лекарите казаха, че ще спада около 6 месеца - както на лицето, така и на носа ми... Като че ли се чувствам по-зле психически, отколкото физически. Раните минават, споменът остава, знаеш как е. Не, не съм се отърсила, мисля често за инцидента...

- Чува ли се оттогава с твоя нападател – футболиста Орлин Орлинов, заплашвал ли те е да оттеглиш показанията си или да престанеш да говориш в медиите срещу него?

- Не, не съм се чувала, нямам и намерение. А и той няма такова право, нито да ме доближава, нито да ме търси... Не смятам да оттеглям нито показанията си, нито намерението ми да го съдя за това, което ми причини.

- Той твърди, че си измисляш и в публичните си интервюта е твърде спокоен и нагъл, даже подигравателно говори за случилото се с теб – как го обясняваш?

- Той е един изключително безскрупулен човек, не се трогва от нищо и както всички видяха - той самият не съзнава какво прави. Това е така, понеже не му е за първи път и досега винаги е минавал „между капките”.

Вижте, пак го казвам, няма за какво да си измислям подобно нещо, все пак аз съм с акъла си и не виждам кое му е ненормалното да си потърся човешките права заради това, което ми е причинил, без да имам грам вина?!... По-добре ли щеше да е, ако се бях скрила от света, затваряйки се вкъщи, никой да не знае, никой да не чуе, а той да продължава да го прави - и утре някое момиче да не излезе живо от дома му?

- Защо все футболисти и манекенки се групират в интимни двойки, а не например манекенка с лекар или юрист, или обикновен чиновник в офис?

- Не знам какво да ти отговоря или обясня... Открай време е така, имаме може би някакво привличане - те се борят за кариера, ние също, поддържани сме, снимат ни, обсъждат ни, има интерес към нас като личности, и може би и заради това съществува и интересът ни едни към други.... Млади хора сме...

- Ти би ли излизала на срещи с момчета, които нямат пари и са бедни студенти или шофьори на автобус например?

- Да, аз съм излизала. Това не е критерий! Е, чак с шофьор на автобус не мисля, че бих излязла, а и доколкото съм ги виждала - са на годините на чичо ми, там няма млади хора?!!... Виж, всичко е до привличане, до химия, поне при мен е така. Откъде да знаем, че този беден студент утре няма да направи зашеметяваща кариера и да се издигне, да натрупа завидно състояние?! Тогава той ще оцени мен за това, че съм била до него от самото начало, когато е нямал нищо, много са такива случаите... Излизала съм с богати мъже, с които няма какво да си кажеш, скучаеш, а и колко би могла да просъществува една такава връзка - месец, два, три... ами после?

- А случвало ли ти се е да се влюбиш в бедно момче, което ти си подпомагала финансово, а не обратното?

- Случвало се е... Не съм подпомагала никога някого, но именно защото много силно съм обичала, каквото е било мое, е било и негово - и много често аз съм се лишавала от нещо, за да направя изненада и да зарадвам човека до мен.

- Защо да си манекенка в България се смята, че е равносилно на КУРВА, да ме извиняваш, но кое според теб спомага това мнение да придобие популярност?

- Манекенка – за някои значи „курва“, защото това е момиче-мечта, харесвана и желана от много мъже!... Да си манекенка не значи само да си красива, трябва да си различна, да имаш собствена осанка и стил, които да подчертават твоята лична индивидуалност.

Когато си търсен модел, интересът към теб расте не само на професионално ниво, но и в личен план... Всеки мъж иска да има до себе си красива жена тип моделка и аз не виждам нищо лошо в това. Ако си публично лице и се появяваш само с един и същи мъж – няма да си интересна, а и пак ще ти лепнат етикета „тази пък скука, от 100 години се мъкне с този!“. А ако се появиш няколко пъти с различен мъж и вече край - “тази е курва”?

- Има ли взаимовръзка между парите, секса и любовта?

- Тези три неща въртят света и живота на хората! Всеки един от нас се бори от малък да учи, да завърши, да намери хубава работа, да изкарва много пари!... Всеки обича хубавото - да е облечен добре, да има хубава къща и кола. Всеки един от нас вярва в Голямата Любов, всеки я търси и иска да я запази завинаги. Всеки иска да обича и да бъде обичан!... А сексът... ако го нямаше секса, нямаше да ни има и нас сега... нали така?

- Ти ми каза, че познаваш много хора, с които са те снимали по светски събития, но твърдиш, че не са ти били гаджета изобщо! Наистина ли си привърженик, както ми сподели, на сериозните връзки и си против мимолетните авантюрки?

- Винаги съм била привърженик! Винаги съм се стремяла към сериозните и трайни взаимоотношения, не си падам по връзките ден до пладне – никога! Имах една много сериозна връзка, близо 3 години, това беше любовта на живота ми, мислех за сватба, за дете... но не искам да коментирам. След него се промених и не исках никой до мен, исках да остана известно време сама, а за хората, за които ме питаш - наистина не съм имала никакви отношения с тях, просто журналистите търсят сензации, за да им се четат вестниците...

- Ти обаче обичаш да флиртуваш, не мислиш ли, че се тълкува от някои мъже погрешно и те започват да спекулират с това и как?

- Флиртувам, но с мярка! Един поглед, една усмивка не означава „искам да имам нещо с теб”! Има една приказка, че на мъжете малко им трябва, може и така да е, но именно такива бързо ги поставям на мястото им. Такива станаха времената вече, че не смееш да се усмихнеш и да се запознаеш с някого, не знаеш зад нечия ответна усмивка какъв човек се крие... както се получи инцидента с мен...

- Преди време те свързаха в любовна връзка и с Красьо Черничкия, с кои още известни имена са те спрягали и по какъв повод, а ти искаш да го опровергаеш - тук и сега?

- Ооо, омръзнаха ми вече тези спекулации, свързаха ме с хора, които никога не съм виждала, разговаряла и изобщо не познавам. Медиите ми създават един изкуствен имидж, който аз нямам и никога не съм имала, камо ли пък целяла. Изкарват ме едва ли не мъжемелачка!

Е, благодаря им за рекламата, която все пак ми правят, но са много далеч от истината! Красьо го познавам бегло, на конкурс, на който бях водеща, се запознахме, излизали сме в обща компания точно два пъти, е това не ме прави гадже с него. А и сега ще го кажа - той е много добър, джентълмен е, но истината е, че не е мой тип като мъж, като поведение най-вече, не е това, което аз търся в един мъж.

- Докъде може да стигне женската завист и омраза към теб – вече Бориса Тютюнджиева те обвини, че душата ти е „черна” и си жена с „леко” поведение – пука ли ти от тези обвинения или имаш друго обяснение за това, пък и за нея лично – да изясним един път завинаги случая?

- Момичето много иска да бъде „известна”, какво да я коментирам. Постъпката й в един толкова труден за мен момент ме шокира и най-вероятно именно този момент тя е чакала цял живот!... Винаги ми е завиждала, мразела както за професионалните ми, така и за личните ми успехи! Аз не мога да си позволя да падна на нивото й, което тя, разбира се, няма, и да започна да я обиждам и нападам по същия начин, по който действа тя срещу мен. Напротив, ще я посъветвам даже – вместо да си прави евтин и изключително просташки PR на мой гръб, само и само за да я пишат по вестниците, по-добре да погледне себе си и собствения си живот и да направи нещо, да се докаже и ако може, дай Боже, да ме надмине по успехи!

- Спомена ми за една много скандална порноснимка с Бориса, която ти притежаваш или си виждала – би ли разказала за нея, ако твърдиш, че това е самата истина?

- Не, не я притежавам, има я един светски хроникьор и журналист, знаеш кой е, попитайте него! /става дума за скандалния и вече легендарен журналист Душко Петров – б. а./. Каквото съм видяла, видяла, пак казвам - няма да стана като нея, за да я коментирам... но гледката не беше приятна... нещо от сорта на „секс, наркотици и един „парцал”, който иска да бъде „хавлиена кърпа”!

- Все се питам добър ли е като мъж в леглото Орлин Орлинов или просто не му „става” като на всеки слаб и комплексиран мъж, който компенсира безсилието си с насилие?

- Не се обръщай към мен за отговор на този въпрос, аз не съм имала „честта” да бъда с него. И пак казвам - за спекулациите, пак по жълтите вестници, че ме бил... изнасилил - не! Не ме е докоснал с пръст! Мислите ли, че ако го беше направил, нямаше да го обвиня и в това, за да натежат обвиненията ми към него още повече?!

- От доста места чувам, че все по-настойчиво търси мъжки ласки и „върлува” усилено във „Фейсбук”, като търси мъже за сексуални забавления?

- Знам същото каквото и ти знаеш, дори знам много повече! Той избива комплексите си - по този начин, биейки жените, защото знае, че не могат да се защитят и той така се чувства силен. Само един гей може да има такова поведение, един слабак! Да започнем оттам, уж е някакъв футболист! Значи трябва да е мъжкар, да е силен?!

- Сподели ми, че в момента не допускаш никой до себе си след преживяното – това означава ли, че от времето на побоя над теб не си правила изобщо секс и се затворила в себе си като цяло?

- Да, вярно е! От една седмица вече започнах отново да излизам, но само в професионален аспект, канят ме да бъда жури на конкурси, канят ме за водеща и отново да се занимавам с предаването ми... Няма да се изолирам напълно, няма да позволя на този гей или на някакви нереализирани момиченца да съсипят живота ми! Аз съм много силно момиче, имам воля и желание да бъда отново същият слънчев човек, който бях! Затворила съм се в себе си от лична гледна точка, не допускам никого.

Въпреки всички грозни спекулации спрямо мен ще ти кажа, че интересът на мъжете спрямо мен е още по-голям, не знам на какво се дължи, получавам много комплименти и подкрепа, но аз съм много мнителна и не знам сега кой и за какво иска да бъде покрай мен, кой ми е приятел и кой враг и не искам нови хора покрай себе си , а само такива, проверени с времето.

- Определяш ли се като фатална жена и с кое твое сексуално качество завладяваш или въздействаш на мъжете?

- Защо пък фатална?! Аз привличам с визия, имам стройна поддържана фигура, винаги ходя много изправена, това ми е от гимнастиката, модата, дефилетата, имам грациозна походка, излъчвам сексапил, казвали са ми го много пъти, не случайно сигурно ме наградиха със златна купа и ме обявиха за „Най-сексапилен модел на България за 2008”!... Често са ми казвали: „Ама ти си ходещ секс!” - което винаги ме е забавлявало! Но като цяло клиширано звучи, но е факт, по дрехите (визията) посрещат, но по акъла изпращат. Аз завладявам мъжете с думи, грижи, обич и отношение.

- Каква е в леглото Катрин Вачева, когато мъжът е готин, мил, сексуален и по вкуса й – опиши подробно.

- Всеотдайна и напълно отдадена на човека, към когото имам чувства! Без задръжки и притеснения! Винаги се старая да дам всичко от себе си, когато обичам, защото ако не го направя аз, той ще го намери при друга! Само това ще кажа!

Интервю на Светлана Терзиева - Сесил