Идва краят на мъжете „динозаври”, за които жените са плячка, каза холивудската звезда Катрин Зита-Джоунс по повод скандала с Харви Уейнстейн.

Падението на Харви Уейнстейн може да е краят на мъжете „динозаври”, за които жените са плячка, каза холивудската звезда Катрин Зита-Джоунс.

Носителката на „Оскар” посочи, че се надява позорът на Уейнстейн да е „повратна точка” в начина, по който се отнасят с жените не само в Холивуд, а и „във всяка индустрия, корпорация, училище или колеж”.

„Да се надяваме, че големите стари мъже „динозаври”, които си мислят, че такова поведение може да им се размине без последствия, изчезват”, каза Зита Джоунс пред журналисти, пише АФП.

Британската звезда, която играе Гриселда Бланко – зловеща колумбийска нарко баронеса, в новия телевизионен филм "Cocaine Godmother", се пошегува, че нейната героиня има много по-директен начин за справяне с мъжкия сексизъм: „застрелва ги в главата”.

Актрисата отбеляза, че жените все още се борят за равноправие на работното място.

48-годишната Зита-Джоунс каза, че сексизмът не е проблем само във филмовата, театралната или телевизионната индустрия.

„Той е повсеместен. Като жени ни повалят, защото сме амбициозни. На мъжете не им се случва. Трябва да сме горди, че сме амбициозни, не да го крием”, смята Зита-Джоунс.