След като стана основен обвиняем по делото за смъртта на приятелката си Катриона Уайт, холивудският ас Джим Кери ще изправи пред съда майката и съпруга на починалата през 2015 г. гримьорка.

Именно те двамата поставиха под светлината на прожектора американския комик, твърдейки че е запасил половинката си незаконно с лекарствата, довели до гибелта й.

В документите, подадени от Кери в съда, става ясно, че актьорът смята обвиненията срещу себе си като опит за изнудване.

Адвокатът му Реймънд Баучър поясни, че самата Катриона също си е служила с подобни трикове години преди да отнеме живота си. През 2013 г. ирландката притискала Кери за брак, като единствената причина за това било желанието й да легализира адреса си в САЩ.

Скоро, след като актьорът отказал и двамата се разделили Уайт се венчала в Лас Вегас за съпруга си Марк Бъртън. Според Баучър, гримьорката платила на мъжа 30 хиляди долара за заветното „да“, а дори след сватбата им той продължил да поддържа интимен контакт с нейна приятелка.

„Един ден тя написа смс на Кери, че се опасява, че има херпес. Повод за притеснението й станала кола маска. Месеци след като се разбра, че е здрава, адвокатът й – Филипо Марчино, е поискал подкуп в размер на няколко милиона от Джим. В противен случай щял да „разкрие“ на медиите, че той е заразил Уайт с венерическа болест. По тази причина делото на актьора е и срещу Марчино.“, добавя още Баучър.

Последните седмици преди смъртта на Катриона, двамата с Кери вече живеят заедно, а по думите на звездата психическото здраве на гримьорката се влошило, след като майка й написала за рождения й ден, че е „неспособна на нищо и не е постигнала един успех в живота си“

. „Няма да се преклоня пред тези неверни твърдения по мой адрес. Нито съм отговорен за грубите разкрития, които въпросните отчаяни хора направиха за жената, която обожавах. Бях заслепен от любовта си. Въпреки това, в сърцето ми има място за съпричастност и прошка за делата на Катриона“, обяви преди дни Кери.