Катя от дует „Ритон” от дълги години е привърженичка на здравословния начин на живот. Пищната певица е майсторка в кулинарията и въпреки че в последно време със Здравко са претоварени с ангажименти, никога не сервира на трапезата им полуфабрикати, а лично се грижи любовта на съпруга й наистина да мината през стомаха му.

Отскоро звездата се е сдобила с помощник в кухнята. Бас китаристът на дуета Алекс Нушев им препоръчал да си купят мулти кукър – многофункционален уред за готвене. Мулти тенджерата с няколко различни програми за готвене улеснила неимоверно ритонката в кухнята. С лекота и за няколко минути Катя приготвяла вкусни ястия на пара, задушени или печени – спагети, задушен джолан…

Певицата обаче най-често ползвала програмата, с която си приготвя домашно кисело мляко. От Банкя, където „Ритон” живеят, Катя се снабдявала с екологично чисто козе прясно мляко. Към литър и половина добавяла 120 гр. закваска и за 8 часа мулти кукърът произвеждал вкусно кисело мляко, без грам сол и всичките вредни Е-та. Звездата се е профилирала и в производството на козе сирене, като от 5 л. мляко получава една доза.

Катя приготвя в домашни условия и хляб от лимец. Лимецът е най-чистата и полезна вид пшеница. Житното растение присъства в менюто на музикалното семейство и в салатите, и в други от гозбите на трапезата им.

Източник: Signal.bg,
снимка: Личен архив