Легендарната оперна прима Катя Ричарели и тенорът Франческо Зингарело ще представят блестящ музикален спектакъл на 14 април 2018 г. в зала 1 на НДК.

Славата на прочутите гласове на Миланската скала отдавна е напуснала пределите на Апенините и се носи по цял свят. Световно известната Катя Ричарели покорява едни от най-престижните международни сцени – парижката Гранд опера, Ковънт Гардън, Ла Скала в Милано и Метрополитън опера са само част от грандиозните постижения, които издигат сопраното да недостижими върхове в класическата музика. През 1986 г. оперната прима си партнира с Пласидо Доминго, като изпълнява ролята на Дездемона в знаменития филм „Отело“.

Романтична одухотвореност и вълшебно въздействие ще покорят душите на българската публика. Критиците не спират да сипят хвалебствия: “Ричарели възвърна радостта от пеенето! Гласът й се лее, излъчващ красота и топлина, които сгряват сърцето”.

Репертоарът на Катя Ричарели наброява над петдесет роли. Музиката и любовта свързват името й с великия тенор Хосе Карерас. Двамата изживяват голяма любов и връзката им трае повече от 13 години. През 1986 г., на своя 40-и рожден ден, Катя се омъжва за Пиппо Баудо (Pippo Baudo), известен телевизионен водещ, но през лятото на 2004 г. подава молба за развод. Тя вълнува със своята музика и със своя живот. Катя Ричарели провокира публиката и медиите и е чест обект на медиен интерес.

Любовта на Катя Ричарели към България е голяма. Тя се завръща за поредния голям концерт у нас. През 2001 г., докато е директор на театъра в Лече, тя избира премиер-балетистите на Софийската опера Ясен Вълчанов, Диляна Никифорова и Дарина Бедева за участие в специален спектакъл, посветен на Джузепе Верди.

Концертът „С музика в сърцето“ ще се поведе на 14 април 2018 г. от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg.

Концертът на Катя Ричарели и Франческо Зингарело в България се организира от THC – компания, основана през 1999 г. от Тони Хадад. Зад името му стоят хиляди музикални събития – концерти турнета и музикални събития на български и световно известни изпълнители като Бой Джордж, East 17, Iron Maiden, Пако де Лусия, Горан Брегович, Deep Purple, Nazareth, Uriah Heep, Queen, Scorpions, Sully Erna, Brian May и др. Озвучаването на класическа музика е особено професионално предизвикателство. Световно известни изпълнители и музикални легенди като Монсерат Кабайе, Ванеса Мей, Пласидо Доминго, Клайдерман и Bond избират THC за своя партньор.