Една от най-харесваните носителки на титлата "Мисис" у нас - Катя Роуз излезе "на светло" след дългогодишното си мълчание. Красивата бизнесдама даде интервю за луксозното списание Deluxe Life. Пред обектива на Костадин Кръстев-Коко тя позира в ексклузивни тоалети и аксесоари на топ брандове като Valentino, Versace, Balmain, Dolce & Gabbana и Dsquared.

Като най-успешната Мисис България и Мисис Европа, Роуз не смята, че живота й се определя според титлите. "Едва ли има сериозен човек, който да дели живота си на “преди титлите” и “след титлите”. Когато дните са изпълнени със съдържание, титлите, наградите, признанието нямат онзи смисъл, който повечето хора сигурно виждат, тъй като ти сам си знаеш как и колко препятствия можеш да преминеш, как понасяш удари и как се изправяш, когато някое разочарование те събори", обобщава красавицата пред Deluxe Life.

Но безспорно смята, че конкурсите са предизвикателство, което те развива. "Срещаш интересни, различни хора, които също са настроени да преодоляват и да побеждават. Радвам се, че имах възможността да бъда част от организацията на Мисис България, които скоро отпразнуваха 20 години от своето създаване", споделя Роуз.

На въпроса "Само красотата достатъчна ли е на една жена, за да успее?" миската е откровена: "Живеем във време, когато външността е цел номер едно. Това е голяма заблуда. Знаем, че човек свиква с всичко - и с най-голямата красавица да живееш, на преден план винаги ще излезе нейният характер, начина, по който тя общува, по който посреща трудностите в ежедневието си. Има ли умереност, има стил, има приятно, ненатрапчиво поведение. Има красиви отношения в дома. Има истински приятели. Красивата външност не е достатъчна за това", категорична е хубавицата.

Красотата без съдържание е изключително тежък кръст, който е разрушил душите на не една много красиви жени, смята още Катя. "Чувала съм, че най-добрият съвет от баща към син е: Гледай жена ти да е умна, пък нищо, че е хубава. А и няма красота завинаги, но има грейнали красиви възрастни очи, има горда осанка, има вътрешен гръбнак, който - нали помните Станка Пенчева - “даваш ли, не пресмятай; губиш ли - не съжалявай; за всичко плащай сама и нека гордостта да изправя главата ти като железен гръбнак” - тоест красивото съдържание, вътрешната сила - те са завинаги. А външността е дар, но не е притежание", смята още моделът.

Снимки: Костадин Кръстев-Коко за списание Deluxe Life