Участниците, които събираха пари за благородни каузи в “Байландо”, твърдят, че са били излъгани, че ще получат средствата от изпратените зрителски sms-и, пише в. "ШОУ" в новия си брой.

Организаторите обаче отричат да са обещавали пари от съобщенията. Те твърдят, че за каузите се полагали само даренията, които се получавали по специалните банкови сметки на участниците, пише blitz.bg. Жестоката истина е, че сумите в тях не надвишават 20 лева!

Разочарована от участието си останала 30-годишната Теодора Недялкова, която събира пари за лечението на брат си Ангел. Тя сподели, че в началото организаторите са й казали, че парите от пуснатите sms-и ще бъдат разпределени между всички участници.

Впоследствие се оказало, че нито един sms няма да отиде за каузата й, за което Теодора така и не получава обяснение. Тя разчита на парите, за да продължи процедурите по възстановяването на брат й, който вече пета година се опитва да проходи след катастрофа с мотор.

*Иво Инджев и Теодора Недялкова

Единствените пари, които той получил, дошли от обявената банкова сметка на негово име. Сумата обаче била смешно малка, защото явно зрителите не са разбрали, че не даряват нищо, пращайки само sms-и.

Ангел показвал невероятно подобрение, но се нуждае от скъпоструващи процедури на всеки три месеца. Нулевият резултат от шоуто застрашава младия мъж да се върне назад в рехабилитацията си.

Организаторите на шоуто отричат да са обещавали на участниците, че ще получат пари от изпратените от зрителите съобщения.

„Есемесите, които зрителите изпращаха, са с минимална цена. Затова съзнателно направихме банкови сметки на участниците”, заяви Радослав Тушев от продуцентската къща на Нико Тупарев “Олдскул”.

Той каза още, че пратените от зрителите съобщения всъщност не са имали за цел да подпомогнат някоя от каузите в „Байландо”, а просто да определят крайния победител.

*Нико Тупарев

От Hotnews.bg решихме да проверим каква е ситуацията с Росица Караджова - глухото момиче, което танцуваше заедно с Христо Калоферов. Двамата останаха втори на финала, след като купата грабнаха Красимир Каракачанов и Рада Рачева:

 „Знаете, че участвах в „Байландо", за да сбъдна мечтата си, но на финала останах втора. Преди 2 дни проверих сметката, която беше открита от Нова телевизия. В нея са постъпили 20 лв. за 3 месеца. Искам да благодаря на човека, който ги е внесъл”, разказва във Фейсбук Роси.

Тя обаче добавя: "Никой от продуцентите на Байландо никога не е обещавал пред мен – че парите от смсите ще са за участниците. От самото начало на всички ни беше ясно че пари ще получи само победителя. Изживяването Байландо за мен беше една приказка, запознах се с нови хора , нови приятели, научих много неща, много съм щастлива че бях част от това шоу."

*Христо Калоферов и Росица Караджова

Росица останала доволна тъй като от Нова ТВ направили и мил жест към нея - в страниците си във Фейсбук тя пише: "Скъпи приятели, днес Нова ТВ ми подириха всички костюми с които танцувах в Байландо. Много ме зарадваха, това е страхотна изненада от тяхна страна. Щастлива съм, ще използвам костюмите, ще танцувам с тях, ще продължа да се боря за сбъдването на мечтата си. Това са спомени за цял живот и много се радвам, че ще са във мен. Благодаря на Нова ТВ".

*Победителите в шоуто Красимир Каракачанов и Рада Рачева 

Вижте видео:

Снимки: Bulphoto