На 4 ноември SOS Детско селище Трявна се превърна в малка снимачна площадка. Причината - Стана Катич, звездата от сериалите „Касъл“ и „Забравена“, както и част от екипа й, с който снима в момента втори сезон на „Забравена“, организираха кино уъркшоп за децата от SOS приемните семейства в детското селище.


В рамките на уъркшопа децата имаха възможност да се потопят в магията на киното. Първо взеха един, два урока по актьорско майсторство – получи се нещо като мастърклас със Стана Катич и Матю Ле Невез. После се включиха в щурите игри на Софи Шушкова, собственик на „Бръмбартисти“ - школа за деца-актьори. След това дойде ред на уроците по сценичен грим и визуални ефекти – имаше татуировки, белези, пълно преобразяване… И точно когато децата си помислиха, че вече са видели всичко, Франсоа Кьотцер, който отговаря за каскадите в сериала, ги изненада жестоко. Заедно със своите колеги той прокара въжен тролей в селището. Последва най-екстремното спускане и най-незабравимото преживяване за децата.


На раздяла Стана Катич подари безброй подаръци на децата. Тя и екипът й се върнаха, заредени с положителни емоции от срещата с децата, а децата се ентусиазираха – сега повечето момичетата искат да станат актриси и гримьорки, а момчетата – каскадьори.