Кейт Бекинсейл и Пола Патън ще обявят номинациите за "Златен глобус", съобщава Контактмюзик.

Към двете актриси ще се присъединят два пъти номинираният за "Златен глобус" Питър Крауз и Джеръми Пивън, който е бил номиниран пет пъти.

Президентът на Асоциацията на холивудската чуждестранна преса Тео Кингма и новата Мис "Златен глобус" Гриър Грамър. Номинациите ще бъдат обявени на живо в предаването "Тудей" на Ен Би Си утре сутринта.

В предаването ще бъдат разкрити номинираните в 25 различни категории за 72-та церемония, на която ще бъдат обявени най-добрите в киното и телевизията. Миналата година Матю Макконъхи отнесе наградата за най-добър актьор за ролята си в "Клуба на купувачите от Далас", а Кейт Бланшет получи отличието за най-добра актриса за играта си в "Син жасмин".



Дженифър Лорънс взе наградата за най-добра актриса в поддържаща роля за "Американска схема", а Джаред Лето беше отличен за най-добър поддържащ актьор благодарение на ролята си в "Клуба на купувачите от Далас". Филмът на Стив Маккуин "12 години в робство" получи наградата за най-добър филм. 72-та церемония по раздаването на "Златните глобуси" ще се състои на 11 януари 2015г.

Нейни водещи за трета поредна година ще бъдат Тина Фей и Ейми Поулър, пише БГНЕС.