Кейт Бекинсейл разкри, че е преживяла истинска „криза на личността“, след като студентските години в Оксфорд я отказали за дълъг период от четенето.

„Аз съм израснала в семейство, което винаги е било обградено с книги. Но когато бях в Оксфорд и учех за магистър по френска и руска литература, трябваше да чета всички книги в оригинал. Казват ни, че следващото ни есе ще е по Достоевски и аз трябваше да прочета цялото му творчество на руски. Бях пристрастена към четенето, но университета ме отблъсна от книгите за доста дълъг период. А това беше като криза на личността. Все едно да работиш в шоколадова фабрика и никога вече да не искаш да видиш Twix”, заяви 42-годишната актриса.



За щастие, тогава забременяла с 17-годишната й в момента дъщеря Лили и нещата се променили. „След като родиш в общи линии нямаш време за абсолютно нищо. Затова след като дъщеря ми порасна преоткрих книгите. Сега където и да пътувам винаги имам поне по шест книги със себе си, иначе изпадам в паника, ако нямам какво да чета“, сподели тя.

Проблемът в момента бил друг – че е сериозно пристрастена към книгите. „Будя се, мия си зъбите и отварям книга. Къщата ми е пълна с книги – под леглото ми, под това на дъщеря ми, имаме цял килер пълен до горе. Често влизам в книжарница и си купувам по 15 книги“, сподели Бекинсейл, пише eva.bg.

Източник: slava.bg, Сн.: Getty Images/Guliver