Кейт Уинслет обсъди възможността за нов съвместен проект с Леонардо Ди Каприо.

Изглежда последният филм, в който участва я върна назад във времето до заснемането на „Титаник“.

„Снимките бяха много по-трудни от тези по време на „Титаник“, тъй като се намирахме на 3000м. височина и -38 градуса, но определено имах дежа вю с ледената вода и студа, който трябваше да понеса“, сподели Кейт за новата си роля в „Планината между нас“.

Във филма актрисата си партнира с Идрис Елба, който играе един от двамата непознати, оцелели след самолетна катастрофа в планината, покрита със сняг.

„Определено имаше сцени, които ми напомняха за напрежението и предизвикателствата от преди 20г.“, добави Уинслет, преди да разкаже, че е поискала съвет за оцеляване на тези климатични условия от Лео, който получи Оскар за ролята си в „Завръщането“. Изглежда, че се е научил да оцелява на подобни минусови температури.



„Лео и аз разговаряхме дълго за новата ми роля и първоначалната му реакция беше: „О Боже, ти си луда! Ще умреш от студ! Съзнаваш ли с какво се захващаш?““

Актрисата обясни, че ролята ѝ се различава доста от тази на Ди Каприо и тя е успяла да се справи с това предизвикателство.

На въпроса дали има намерение отново да работи с Леонардо Ди Каприо, тя отговори:

„В момента нямаме съвместни проекти, но бих се радвала да работя с него отново някой ден. Кой знае... Може това да се случи след като навършим 70.“

Е, изглежда, че все още има надежда Джак и Роуз отново да застанат един до друг на големия екран, а до тогава не ни остава нищо друго освен да чакаме големия миг, пише Cosmopolitan.