Запалените фенове приветстваха във вторник завръщането на сцената на британската певица Кейт Буш.

Тя се появи пред публика, която отдавна бе разграбила билетите за спектакъла в лондонската "Хамърсмит Аполо". Първото й и единствено турне, започна от същото легендарно място преди 35 години.

Тълпата от зрители се изправи на крака, за да аплодира певицата, която излезе облечена в черно заедно с беквокалите и започна песента си "Лили".

Близо 80 хил. билета за предвидените 22 концерта, бяха разпродадени за 15 минути след пускането им в продажба през март. След това някои от тях можеха да се открият в интернет с цена над 1000 паунда.

Екстремното търсене се дължи на факта, че поп и рок певицата, която и на 56 години пише музика и продуцира, няма равна на себе си в дискретността в публичното пространство.

Видеостена и сценография, включваща хеликоптер за морски спасителни акции, оживяваха концерта. Звездата изпя хитовете, белязали трийсетгодишната й кариера от "Бабушка" до The Man with the child in his eyes, през Oh England my lionheart и Hounds of love.



Концертът от сряда днес е на първите страници на много вестници във Великобритания. "Гардиън" го определи като "невероятен", "Дейли мейл" нарече завръщането "триумфално".

"Няма съмнение, има само една артистка, която има духа, нервите и въображението, за да успее да го направи", пише "Мирър" за шоуто.

Кейт Буш бе поискала от зрителите да не правят снимки по време на шоуто, и молбата й бе стриктно изпълнена, пише АФП.

Единайсет от албумите на Кейт Буш, която бяга от интервюта, са тази седмица в британския "топ 100" на най-добре продаваните. От тях компилацията "The Whole Story" е на 8-мо място.

Преди голямото си завръщане в "Хамърсмит Аполо" "вещицата на звука", по съвместителство и музикална продуцентка, поиска специално чрез своя уебсайт от многобройните си фенове да оставят у дома оборудването за записване на картина и звук. "Искам да бъда в контакт с вас, а не с айфоните, айпадите или камерите", призова тя, пише БГНЕС.