Херцогинята на Кембридж Катрин бе обявена за най-красивата жена на годината.

С тази титла съпругата на принц Уилям е удостоена от модните експерти на изданието, съобщава сайта на сп. "ОК!". Самият брой на изданието, посветен на Кейт Мидълтън ще се появи по реповете на 26 март.

Специалистите отбелязват, че 31-годишната представителка на британското кралско семейство винаги е много елегантна и умее да подбира тоалетите си в съответствие със събитието, което посещава.

Редакторът на списанието Марк-Френсис Вандели отбелязва, че тайната на успеха на Мидълтън се крие в майсторството й да си подбира гардероба. Според експерта херцогиня Катрин винаги е елегантна, прекрасно облечена, но едновременно с това естествена.

Самата Кейт Мидълтън почти никога не коментира външния си вид. След като се появи с даден тоалет на светско мероприятие, търсенето на дрехата неимоверно нараства. Повечето модни критици дават положителна оценка на гардероба на херцогинята. Има обаче и такива, които я критикуват, предават от БТВ.

Неотдавна това направи например дизайнерката Вивиан Уестууд. Сред упреците й бе, че херцогинята прекалено често си сменя тоалетите и рядко се появява с едни и същи дрехи два пъти. Пионерката на пънк модата Уестууд призова съпругата на принц Уилям да спре да купува огромни количества дрехи и да демонстрира по-голяма загриженост към околната среда.

"След като Кейт полага толкова много усилия да се сдобие с тоалет, с който изглежда добре, тя трябва да го носи по-често, вместо да се появява с него само веднъж. Важно е качеството, не количеството. Ще бъде страхотно, ако тя облича едни и същи дрехи отново и отново, защото така ще направи голяма услуга на околната среда и ще отправи много мило екологично послание", заяви 71-годишната Вивиан Уестууд.