Херцогинята на Кембридж Катрин присъства на световната премиера на филма "Уличният котарак Боб".

На прожекцията в лондонския кинотеатър "Кързон" кралската особа се появи в елегантен бял тоалет. Долната част на роклята и бе от прозрачна материя и с голяма цепка.

Кейт не за пръв път напомня за един от най-куриозните моменти от изявите на покойната й свекърва. Преди брака си с Чарлз принцеса Даяна е снимана на работното си място в детската градина. Но Ди не знае, че полата й изглежда напълно прозрачна на фона на слънчевите лъчи. Снимката остава завинаги в историята.



"Уличният котарак Боб" e екранизация на популярната едноименна книга на лондонския уличен музикант и писател Джеймс Боуен. Катрин погали изпълнителя на главната роля, изиграл самия себе си - котарака Боб. Тя размени няколко думи с неговия стопанин Джеймс Боуен.

"Боб ми помогна да си купя жилище и да си изплатя ипотечния кредит. Когато ми предложиха договор за написването на книгата, ми се стори немислимо, а ето че сега стоя на червения килим!", довери писателят, цитиран от БТА.

Британският актьор Люк Тредауей, който се превъплъщава в образа на Джеймс Боуен, сподели, че по време на снимките е погледнал с други очи на бездомниците от лондонските улици.