Кейт Мидълтън ще роди кралския наследник в присъствието на майка си Каръл и сестра си Пипа.

Херцогинята ще даде живот на бебето в болницата "Света Мери" в Падингтън, същата, където принцеса Даяна ражда Уилям преди 31 г.

Говореше се, че херцогинята на Кеймбридж е избрала цезарово сечение, но преди ден тя потвърди, че предпочита естествения път.

На раждането ще присъстват най-близките й – майка й и сестра й. А това означава, че двете ще разберат пола на третия по реда наследник на трона преди самата кралица.

А когато мъничето се появи на бял свят, разгласяването на новината ще стане по традиционния за кралското семейство начин и чрез модерните технологии.

Първият начин изисква хартиен бюлетин от медицинския екип, в който са записани полът, време и теглото на новородонето, после той се окача на дървен статив пред Бъкингамския дворец.

Малко след това събитието ще бъде оповестенo в официалния кралски туитър.

Ако Кейт роди през нощта, новината няма да бъде оповестявана, докато кралицата не се събуди. Нейният сън няма да бъде нарушаван само за да й се съобщи за раждането.

Кейт държала много на подкрепата на семейството си в най-важния момент. Уилям не може да бъде с нея, защото има ангажименти като военен в Северен Уелс.

След раждането на бебето обаче принцът ще си вземе две седмици ваканция. Кейт ще ражда при водещ медицински екип, ръководен от бившия гинеколог на кралица Елизабет II Маркъс Сетчел. Бебето веднага ще измести принц Хари като трети в реда за наследяване на трона.

Засега е неясна и най-голямата загадка, момче или момиче ще роди Кейт. Дворецът сложи край на спекулациите около пола на бебето, обяснявайки, че Уилям и Кейт не знаят какъв е и не искат да знаят, докато не се роди наследникът им.