Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън използва пчелна отрова, за да поддържа кожата на лицето си в перфектна форма, съобщи в. “Дейли мейл”.

Руменината по лицето й, която бе уловена от камерите по време на сватбата й с принц Уилям миналата година, е резултат именно на такова “ужилване”.

Козметичната тайна й разкрила херцогинята на Корнуол Камила Паркър Боулз - втората съпруга на нейния свекър принц Чарлз. Нейната кожа е застрашена от цигарите и прекаленото излагане на слънце, но намерила алтернатива на ботокса. Помогнала й козметоложката Дебора Мичъл (46 г.), която е известна на Острова с линията си козметични препарати “Хевън”. Нейни клиенти са Кайли и Дани Миноуг, Виктория Бекъм и Гуинет Полтроу. Мичъл има козметични салони в Китай, Тайван и Япония, а тази есен й предстои да открие и в Ню Йорк.

Тайната на Дебора Мичъл е в специалната маска, в която се съдържа 1 процент чиста пчелна отрова. Когато се нанесе върху лицето, кожата реагира като при ухапване от пчела - рязко се ускорява кръвообращението и изработването на колаген. Резултатът е значително повишаване еластичността на кожата и човек стремително се подмладява. По ефективност маската с пчелна отрова е сравнима с ботокса и заличава всякакви бръчки по лицето, пише в. "Труд".

Херцогинята на Корнуол не само използвала услугите на Мичъл, но ги препоръчала и на Кейт Мидълтън два месеца преди сватбата й с принц Уилям. Самата Камила прибягнала до пчелната отрова, няколко месеца преди да мине под венчило с принц Чарлз през април 2005 г., след 30 години таен роман.