Ако някои традиционно ги гали вятър в косите, то при Кейт Мидълтън той винаги е под полата.

Затова са чести заглавия от типа „Похотлив вятър отново повдигна роклята на херцогинята на Кеймбридж”. Почти на всяка важна визита на принцесата по света и в родината й е съпроводена с подобен сладък конфуз.

След като преди две години обра аплодисментите, когато фустата й се залепи за носа в Бризбейн, този април по време на едноседмична визита със съпруга й Уилям в Индия тя не успя да удържи скъпата си рокля и за миг се превърна в известната американска актриса Мерлин Монро.

Кейт се беше пременила в бял тоалет на любимата си дизайнерка Емилия Уикстед за 1700 паунда. И по една или друга причина тоалетите на кралската особа всеки път привличат вниманието. Те са женствени, елегантни и най-вече одобрени от кралицата. Затова и се говори за стила „Кейт“, за това, че е модна икона, която диктува кройката в гардероба на поданичките и как продажбите на тоалетите на марките, с които се появява, порастват главоломно.

За официални събития херцогинята на Кеймбридж следва две тенденции – рокли до коляното за дневни приеми и дълги рокли за луксозни вечери. Последно за визията на принцесата се заговори преди дни, след официалното посещение на принц Уилям и Кейт в ботаническата градина Eden Project в Югозападна Великобритания.

Приветливата Кейт привлече вниманието на всички върху един детайл от облеклото си - панталон, който се продаваше за по-малко от 30 евро на летните разпродажби. Ikat Blue на Gap е произведен от 95% памук и 5% еластан, има дължина 7/8 и slim-кройка, нормална талия със странични и задни джобове, и принт в черно, бяло и светлосиньо. Кейт Мидълтън комбинира панталона с тъмносиньо сако от Smythe и бял топ.