Херцогинята на Кеймбридж Катрин Мидълтън е твърдо решена да замени дизайнерските рокли, бляскавите партита и кралските ангажименти с живота на скаут, след като се присъедини като доброволец към скаутска организация.

Херцогинята, която е била скаут в младежките си години, обяви фондациите, на които ще стане патрон, и разкри, че е била вдъхновена от любовта си към природата и желанието си да работи с млади хора. Тя ще тръгне по стъпките на покойната принцеса Даяна, като даде подкрепата си за редица детски благотворителни организации, пише monitor.bg.

Съобщението идва в момент, когато животът на херцогинята като член на кралското семейство навлезе в нова фаза с официалното обявяване на добрите каузи, на които смята да даде името си. Всички те отразяват любовта й към изкуството, спорта и желанието й да работи с деца, съобщиха от двореца Сейнт Джеймс.

Тя приела почетни длъжности в редица организации, борещи се с проблеми като наркотиците и алкохола, зависимостите при децата с проблеми с поведението и в крайна фаза на заболяване.

Херцогинята, която в понеделник става на 30 години, ще бъде патрон на организацията "Действие срещу зависимостите" и на Националната портретна галерия. Тя също така ще оглави две детски благотворителни организации в Източна Англия, съобщиха от двореца Сейнт Джеймс.

Като доброволка в скаутската асоциация Кейт ще се включи в дейностите на групите в Северен Уелс и в други райони. Организациите били избрани лично от херцогинята и отразяват интересите й и проблемите върху които иска да обърне внимание.

"Тя е в уникален период от живота си. Няма деца, съпругът й работи през целия ден и не е член на кралското семейство през цялото време. Тя има необходимото време да се заеме истински с всички тези нови роли. Те отразяват личните интереси на Нейно Височество в областта на изкуството, стимулирането на дейностите навън и подкрепата й за хората в нужда от всички възрасти, особено на малките деца. Всички тези организации допълват благотворителната дейност, която вече извършва съпругът й", съобщи говорител на двореца.