Херцогинята на Кембридж Катрин е приета в болница за раждането на третото й дете, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на съобщение от двореца Кенсингтън.

Съпругата на принц Уилям е постъпила в частното крило "Линдо" на болницата "Сейнт Мери" в Лондон, където са родени двете по-големи деца на кралската двойка - принц Джордж и принцеса Шарлот, предава БТА.

36-годишната херцогиня е закарана с автомобил до болничното заведение и е била придружена от съпруга си. Третото дете на херцога и херцогинята на Кембридж ще бъде пето поред за наследяване на британския престол след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям и по-големите си брат и сестра принц Джордж и принцеса Шарлот. С появата му принц Хари ще отстъпи на шеста позиция сред наследниците на трона. В съответствие с традицията официалното съобщение за раждането ще бъде направено с анонс, поставен на табло пред Бъкингамския дворец.

В очакване на появата на третото бебе на херцогинята на Кембридж Катрин и принц Уилям телевизионни екипи, журналисти и почитатели на кралското семейство от дни "лагеруват" пред лондонската болница "Сейнт Мери". Сред фаворитите на букмейкърите за име са Мери, Алис и Виктория за момиче и Албърт, Артър и Джеймс за момче. Ден по-рано беше оповестено, че Пипа Мидълтън - по-малката сестра на херцогинята на Кембридж Катрин, очаква първото си дете.