Кейт Мос смята, че е променила модната индустрия.

40-годишната манекенка е на мнение, че крехката й фигура я отличава от закръглените и високи модели, които станаха известни през 80-те и 90-те години на миналия век.

Тя твърди, че уникалният й външен вид открил пътя за необичайната красота в света на модата.

Запитана как индустрията се е променила, откакто прие първия си ангажимент само на 16 години през 1990 г., Кейт отговори:

"Търси се уникален, интересен, индивидуален външен вид. Вече не трябва да си идеална или конвенционално красива. Не знам дали аз съм отговорна за това, но смятам, че наистина променихме нещата, когато започнах".



Преди време манекенката участва в рекламната кампания за новия парфюм на "Бърбъри" My Burberry заедно с най-актуалната модна звезда в момента Кара Делевин. Кейт била впечатлена от увереността на 22-годишната красавица пред камерата и разкри, че двете разговаряли на снимачната площадка за по-важни неща от триковете за красота.



"Кара не се нуждае от съвети, тя знае какво прави, много е уверена пред камерата, тя е страхотен модел. Кара не носи много грим, тя има много естествен външен вид. Тя носи грим, само когато е на работа. Говорим си за всичко друго, но не и за грим!", разкри Мос.

Тя обаче винаги се интересува от нови продукти, докато работи и неотдавна открила сухото мляко Self Tan Luxe на "Сен Тропе", което й помогнало да постигне красив блясък през цялата година. "Тенът придава по-красив блясък, изглеждаш по-здрава като цяло", сподели манекенката, пише БГНЕС.