39-годишната манекенка работи с Carphone Warehouse по "технологичната модна линия", която ще включва капаци и калъфи за смартфони и таблети.

Кейт се надява линията да отразява собствения й шикозен стил, предаде БГНЕС.

"Моят телефон е толкова част от външния ми вид, колкото чантата и обувките ми, но все още има малък избор в тази област. Цялостният ми подход беше като към всяко друго модно сътрудничество. Бях силно обвързана в процеса по дизайна и ми харесваше да виждам как идеите ми оживяват в крайния продукт. От качеството на продукта до дизайна исках най-доброто за моята линия, което отразява личния ми стил", сподели манекенката пред списание "Вог".

Екипът от дизайнери работил в тясно сътрудничество с Кейт за вливането на естествения й стил в колекцията за създаването на нещо уникално.

"Изследвахме съществуващите днес линии с аксесоари и установихме, че потребителите жадуват за нещо различно. Линията Fashion Tech размива границите между мода и технологии и Кейт Мос е идеалният човек за нас, който да донесе обединение и творчество за двете индустрии", заяви маркетинговият директор на Carphone Warehouse Джулиан Даймънт.

Колекцията на Кейт Мос ще бъде пусната това лято и ще се продава във всички магазини за Carphone Warehouse във Великобритания и в интернет на сайта carphonewarehouse.com.