След излизането на шедьовъра "Титаник" през 1997 г. Кейт Уинслет става световноизвестна актриса.

Но докато се изкачва по стълбата на успеха, тя претърпява тежки моменти, които помни и до днес.

По време на благотворително събитие в Лондон - WE Day UK, пред 12 хил. младежи Уинслет разказа за униженията и нападките, които е понесла заради теглото си като по-малка, пише Бгнес.

"Винаги се сравнявах с другите, а в училище непрекъснато ми се подиграваха. Досаждаха ми, защото исках да стана актриса. Затваряха ме в шкаф и ми се смееха. Не бях най-красивата и дори ми казваха, че ще съм късметлийка като актриса, ако получа роля на дебелана... Чувствах се ужасно заради всички тези подигравки", сподели Уинслет.

Подигравките и обидното отношение на съучениците белязват цялото ѝ юношество.

Нямах хубава фигура. И всичко това заради факта, че не отговарях на представата, която другите имат за "перфектно".

И въпреки това британското момиче никога не се отказва от мечтата си да стане актриса. Не я спират и първоначалните ролите, които се налага да изиграе.

"Никога не получавах главна роля в училищните пиеси. Бях избирана да играя крокодил, ролята на ужасна, лошата вещица, дори един път бях танцуващата жаба. Но нямаше значение. Обичах да играя. Нямаше значение дали ролите бяха силни или не. Исках да съм гениална и бях твърдо решена да стана такава", разказва Уинслет.

Един ден минах на кастинг за ролята на Роуз в "Титаник". И така кандидатката с най-малката вероятност, продавачката на сандвичи от Рединг, изведнъж стана актриса в един от най-великите филми, снимани някога".



Кейт научила важен за нея урок, че трябва да приеме недостатъците и си и че в никакъв случай не дължи извинение за това, което е.