Много добре започна 2015 г. за Кейти Пери. След шоуто й в Super Bowl и сътрудничеството с Moschino, певицата беше определена от Форбс като най-добре платената от шоубизнеса в света.

Тя е първата жена в класацията, веднага след боксьорите Флойд Мейуедър /300 млн. долара / и Мани Пакиао /160 млн. долара/. Богатството на Кейти Пери се оценява на 135 млн. долара.

"Горда съм, че съм си господар на себе си и сама ръководя фирмата си. Аз съм бизнес дама и не се срамувам от това. Не го казвам това, за да се хваля, а за да насърча другите жени", казва поп звездата пред списанието.

Турнето й "Prismatic Tour" със 124 дати, както и сътрудничеството й с Адидас, Попчипс и Ковъргърл значително допринесоха за богатството.

"Не обичам нещата да не са направени както трябва", уточнява още Пери.

Списанието Форбс публикува насловната страница с Кейти Пери на броя в Туитър и така отдаде своята почит към певицата. Освен че е най-добре платената певица тя и ма 71 млн. почитатели в Туитър.

Списанието посочва приходите и на други звезди за периода юни 2014 - юни 2015 г. Въпреки че Тейлър Суиф и Калвин Харис са най-добре платената за годината двойка, младата актриса не беше на подиума. Турнето и започна през май и нямаше как да бъдат регистрирани от Форбс приходите й. Въпреки това тя се нарежда на 8-мо място.

А що се отнася до Бионсе, тя падна до 29 място, което е сериозен срив като се има предвид, че миналата година оглави класацията, пише БГНЕС.