Кейти Пери е звездата на юлския Vogue US, включващ едиториъл на прочутата Ани Лейбовиц и интервю с 28-годишната певица, което хвърля светлина върху най-различни аспекти от кариерата и личния й живот.

В него Пери, чието ретро излъчване във фотосесията на Лейбовиц напомня това на Скарлет О'Хара от класическия роман "Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл, споделя равносметката, която е направила след проваления си брак с британския актьор Ръсел Бранд:

"Той е много умен мъж и когато се омъжих, аз бях влюбена в него. Нека кажем, че не съм го чувала след онзи SMS от 31 декември 2011 г., с който ме информира, че се развежда с мен.

В началото на връзката ни той искаше да сме равнопоставени. Според мен много често силните мъже смятат, че искат жените до тях да са равни на тях, но когато това стане, те проумяват, че не могат да го понесат.

Изпитвах голяма вина за края на брака ни, докато не стигнах до истината за себе си, която не бих могла да разкрия, тъй като я пазя заключена в сейф за черни дни. Продължих напред, повтаряйки си: Това не се случи заради мен; това вече е минало. Просто оставих това зад гърба си".

В интервюто Кейти Пери коментира и начина, по който гледа на успеха и таланта си:

"Преди да започна да записвам нов проект, понякога губя вяра в себе си. Питам се: Късмет ли извадих, или някак успях да заблудя целия свят, като го накарах да мисли, че седем от парчетата ми заслужават да станат No.1 в класацията за сингли?

Тогава се връщам в студиото и започвам да композирам, и есенцията на онова, което съм, просто започва да извира от мен и ме кара да си спомня, че винаги е било в мен и никой не може да ми го отнеме, независимо от това кой какво казва. То винаги ще е в мен, защото съм се родила с това в себе си и съм работила върху него през целия си живот."