След като рок звезди и други мъжкари владяха кориците на българския Rolling Stone през последните няколко месеца, в единадесетия брой на списанието, на пазара от 31 август, екипът ти поднася чаровницата Кейти Пери, чиито провокативни снимки в специалната фотосесия оставят малко работа за въображението.

Палавата певица, която отдавна владее класациите с признанието, че се е целувала с момичета, е сгодена за британския ексцентрик Ръсел Бранд, но всъщност детството ѝ минава в строгия дом на свещеник и в пеене на госпъл.

Отделяме нужното внимание и на Бранд с материал, в който се разказва за болестното му състояние на сексуална пристрастеност, борбата му с хероина и как ролята му на изтрещяла рок звезда в една комедия го изстреля към световна слава.

Хеброн е най-големият град на Западния бряг, само на 30 км южно от Йерусалим. Там над 160 хиляди палестинци съжителстват с 500 израелски заселници, охранявани от 2000 израелски войници. Ще прочетеш разказите на хора от двете страни на оградата за живота им, изпълнен с несигурност и много страдание.

Rolling Stone представя най-шантавите спортисти, чиито имена бележат предстоящия сезон: капитанът на Литекс и трансферна цел на Блекбърн Ивелин Попов – един от най-класните млади български футболисти и пълна откачалка извън терена; най-добрата ни скиорка Мария Киркова, която е толкова запалена, че понякога дори спи с чифт ски; треньорът на волейболния ЦСКА Сашо Попов, който надъхва играчите си със Slayer преди мачове и ги кара да качват Мусала при 140 км/ч вятър през зимата; баскетболните национали Калоян и Деян Иванови, които не признават никакви авторитети.

Акцент на музикалните истории в броя е Соломон Бърк – тежка категория (в буквален и преносен смисъл) в класическия соул, който гостува на тазгодишното издание на джаз фестивала в Банско. Сигурно ще се изненадаш да научиш, че Бърк е автор на парчето “Everybody Needs Somebody to Love”, което си слушал като кавър от поне дузина други артисти. Животът на певеца е изключително пъстър – на младини Бърк е бил клошар, след като родителите му го изгонват от вкъщи, а днес има собствена църква, макар да не вярва в организираната религия, и е баща на 21 деца.

Списанието продължава да те информира за последните разкрития на Мат Таиби в света на грандиозните финансови измами. Този път въпросът е ще успее ли представяната от политиците като революционна финансова реформа на Обама да пресече практиките, довели до изтриването на 40% от световното богатство, или вече вървим към следващата катастрофа.

Разбери какви са модните тенденции за есенно-зимния сезон от самия Марк Ронсън – един от култовите съвременни диджеи и продуценти, който напоследък се изяви и като дизайнер за Gucci. С Марк Ронсън всичко изглежда лежерно – независимо дали пуска на сватбата на Том Круз и Кейти Холмс или записва с легендарните Duran Duran. Rolling Stone се отбива в дома на продуцента, за да те срещне с новата му шайка готини сътрудници.