Певицата Кели Озбърн разкри, че е носителка на раков ген и също като Анджелина Джоли планира да се подложи на превантивна операция.

30-годишната звезда, чиято майка Шарън беше диагностицирана с рак на дебелото черво през 2002 г. , направи разкритието в предаването "The Talk", докато обсъждали новината, че актрисата Анджелина Джоли е премахнала яйчниците си, пише БГНЕС.

"Всъщност аз също нося този ген", разкри Кели по време на разговора. Решението да се изследва било продиктувано от майка й Шарън, която успя да се пребори рака с две операции. "Съгласна съм с решението й на 100%. Знам, че един ден в крайна сметка и аз ще направя същото, защото искам да имам деца и да бъда до тях", сподели Кели.

"Приветствам това, което направи Анджелина. Тя насочи вниманието към този сериозен проблем и накара хората да се замислят, да отидат да се изследват", обясни певицата.

Вчера актрисата Анджелина Джоли обяви, че е премахнала яйчниците си като превантивна мярка, след като откри, че е носител на раков ген. Актрисата сподели, че е обмисляла операцията две години. Миналата година тя се подложи и на двойна мастектомия.