Холивудският актьор Киану Рийвс обяви, че все още е съпруг на колежката си Уинона Райдър, съобщава Esquire. Актрисата неведнъж се е шегувала, че те действително са сключили брак. Рийвс заявява, че формално той наистина е женен за нея.

През 1992 г. двамата играят влюбените Джонатан Харкър и Мина Мъри във филма „Дракула“ на Франсис Форд Копола, където на снимачната площадка ги венчава истински свещеник от Румъния. „Уинона казва, че сме съпруг и съпруга. Копола също мисли така. Ето защо смятам, че пред Бога ние сме женени“, твърди звездата от „Матрицата“.

Уинона Райдър разказа миналата година, че по време на работата над „Дракула“ Франсис Форд Копола се опитал да застави Киану Рийвс и Антъни Хопкинс да я обиждат, за да предизвикат сълзи в очите й. Актьорите отказали, а самият режисьор продължил да нарича Райдър с оскърбителни епитети, но така и не постигнал целта си да я разплаче. По думите й, всичко това предизвикало у нея точно противоположната реакция. Двамата с Копола са в отлични отношения, допълва актрисата.

източник:Монитор