Кичка Бодурова е феноменално явление в историята на родната поп музика.

Още в началото на кариерата изявите й са предимно в чужбина - Германия, Гърция, Кипър, Австралия... Но почитателите й в България винаги са я очаквали с нетърпение.

Повече от 20 години живее в САЩ, но още с първото си връщане в родината - след дълго отсъствие - тя препълни с публика зала 1 на НДК. Оттогава всяко лято прелита Океана, за да пее за своите български фенове. Както и сега, пише "24 часа".

В момента певицата е в трескава подготовка за концерта си в зала 1 на НДК на 9 октомври. Част от репетициите й са в Слънчев бряг.

"Там са прекрасните момчета от група "Максимус денс бойс", които ще танцуват на сцената с мен. Досега с мен танцуваха момичета. Но за този концерт реших да направя подарък на моите фенки - на сцената до мен да бъдат едни красиви мъже. Наела съм репетиционна зала на морето и затова често съм там" - споделя тя.

Освен "Максимус денс бойс", в концерта ще участват група "Мистик" - цигулка, чело, виола, флейта, и Диди Николов - бузуки и китара. Постановките на танците са на Атанас Паскалев, който последните четири години бе постановчик и танцьор в испанския "Денсинг старс".

"Този път концертът ми искам да бъде много интимен, без много помпозност - да се усетим максимално близки - аз и публиката" - казва певицата.



Лятното турне и концертът в НДК преминават под надслова "Благодаря Ви!". Кичка Бодурова разказва и каква е причината да избере именно това заглавие:

"На последния концерт в зала 1 на НДК казах "благодаря" на композиторите, с които съм работила. Чувствах се длъжна да го направя, защото без прекрасните песни на Зорница Попова, Иван Пеев, Развигор Попов, Димитър Гетов и Тончо Русев аз нямаше да бъда това, което съм. Сега усещам, че е дошло време за равносметка. И се чувствам длъжна да благодаря на моите фенове за това, че бяха до мен толкова години, че времето и разстоянието не бяха причина да ме забравят. Винаги са ме чакали да се завърна. И затова искам да им кажа едно голямо "Благодаря!".

По време на лятното й турне фенове на именитата певица бяха по стъпките й, без да пропускат нито един концерт, независимо в кой край на България живеят. За огромната любов на почитателите певицата казва: "Ще я съхраня до последния си дъх. Въпросът е дали ще мога да живея далече от моята публика?!".

Някои от присъствалите на концертите на Кичка по морето едва ли не са имали усещането, че тя се сбогува с публиката.

"Хммм... Не съвсем, но напоследък наистина си мисля... Когато един изпълнител е в апогея си - тогава трябва да слезе от сцената, а не когато стигне дотам, да започнат да го съжаляват. Много е трудно да намериш сили да го направиш. Но пък е достойно. Аз не мисля все още да загърбвам песента, ще продължавам да записвам и нови песни - даже имам планирани за догодина две. Но мисля концертът ми на сцената на НДК да е последен. И догодина ще пропусна концертите през лятото в България, тъй като ще имам други ангажименти и планове" - обяснява изпълнителката, пише signal.bg.