Кифленски номера показа големия мъж Александър в „Игри на волята”, който вместо да се раздаде за отбора на рибарите, чиито капитан стана, реши да не си топи главата при плуването, за да не си развали прическата. Това сериозно забави племето, защото по принцип участниците в него не са добри във водата и предопредели второто им място.

Тежката териториална битка определи къде ще живеят племената през новата седмица. Жътварите понесоха тежка загуба и се отправят към Дивата река – отборът за втори път попада на дъното, след като е прекарал седмица на лукс в Резиденцията. Въпреки че са най-малобройното племе, Рибарите успяха да запазят мястото си в Стопанството и ще се радват на подслон и храна през следващите дни. Ловците от своя страна не оставиха последния провал да ги сломи и се завръщат към добре познатата си Резиденция, където до момента са прекарали най-много време.

Изборът на капитан на племената премина през серия спорове и обсъждания между играчите. Най-много гласове от Рибарите събра Александър, а при Жътварите Сюзън запази поста си след като желанието на Владислав и Любомир отново беше пренебрегнато. При Ловците настъпи неочакван обрат и опитният Тодор беше заменен от Милен. Провокация от Йоанна извади от равновесие бившия капитан, който се почувства злепоставен от студентката в Йейл – не закъсняха и тежките думи.

Новите лидери поведоха отборите към Арената, където ги очакваше битката за територия. Тази седмица изпитанието включваше плуване, точен мерник и пореден сложен пъзел. Последователно шест воини трябваше да стигнат до понтон в морето, да развържат една от шест топки, да се върнат на сушата с нея и да я вкарат в дълбок кош. След като и последното точно попадение беше направено, започна реденето на ребуса.

При старта на битката Жътварите успяха да си извоюват солидна преднина, а плътно след тях бяха Ловците. Притеснението на Рибарите, че сред тях няма добри плувци, беше основателно и през цялата първа част те заемаха последното място. Жътварите започнаха първи да редят своя пъзел, а във врата им през цялото време дишаха Ловците. Ивана и Любомир изпитаха истинско затруднение с ребуса и по този начин изпратиха жълтото племе на последното място в класирането. Най-бързо се справиха Ловците, а втори станаха Рибарите.

Утре вечер предстои следваща оспорвана битка за племената, която може да промени изцяло хода на играта. Как ще се развие тя и какъв е залогът, не пропускайте да разберете в „Игри на волята: България“ утре вечер от 21:00 ч. по NOVA.