100 Кила се похвали, че вече е ученик в за последна година, при това с успех много добър пет, което го прави почти отличник. Hotnews.bg припомня, че Явор Янакиев се записа, за да завърши средното си образование в софийската вечерна гимназия „Отец Паисий”. Като хлапак престава да ходи на училище, след като няколко години повтаря 10-и клас.

“Наложи се да се заловя по-стабилно с работа, за да мога да платя образованието на брат ми, който завърши икономическата гимназия в Търговище, а след това и висше във Варна”, разказа Янакиев в редица интервюта в последно време. Явор Янакиев сега е категоричен, че човек винаги има какво да научи и трябва да отделя време за образованието.

"На хората им се учи, затова записват университети", констатира с тъга 100 Кила. Той изяви готовност да атакува и висшето образование след средното. Рапърът обяви, че има много голям интерес да работи за Държавна сигурност и подчерта, че е голям родолюбец. 34-годишният музикант обаче първо ще трябва да изкласи, а после да отпразнува подобаващо взимането на диплома.