Бандата на “Килърите” имала поръчка за убийството на Евелин Банев-Брендо, срещу когото тече дело за пране на пари. Това съобщи интернет агенция “Блиц”.

Информацията се позовава на затворник, който сам потърсил контакт, при условие че името му не се цитира. Разследващи от полицията отказаха да коментират, като заявиха, че ще я проверят.

Осъденият, който бил зад решетките в Софийския централен затвор за крупна кражба, твърди, че получил “мократа поръчка” през 2007 г. Той не познавал Петър Стоянов-Вожда, но изпълнявал други услуги на Васил Костов-Васко Кеца - да организира кражби на коли или побои.

На първата среща Васко Кеца му обещал 5000 лв., а на втората му дал снимката на Брендо и четири сим карти. По тях трябвало да се свързва с Кеца и с друг мъж, от когото да получи оръжие.

След всеки разговор бил длъжен да изхвърля картата. Трябвало да дебне Брендо и да го застреля на излизане от офиса му.

Ден преди набелязаната дата за убийството Васко Кеца се обадил на затворника, че поръчката се отменя.

Според “Блиц” това е станало, защото Брендо научил за готвения атентат от среди от бившата СИК и се е “откупил” с 500 000 евро и преотстъпване на право на строеж на сграда на столичния булевард “България”.

Васко Кеца фигурира в разследването по “Килърите” като човека, служел за посредник между поръчителите и стрелеца по Юри Галев. Групата от общо 5-има души бе обвинена за този разстрел и подозирана за участие в още четири екзекуции и един опит за убийство.

Един от основните свидетели срещу нея стана Борислав Йорданов, който също е задържан в Софийския централен затвор. На разпити пред съдия той заяви, че преди 2 години е бил нает от поръчителя Янко Попов-Туцо да убие Галев, но се отказал.

До момента разследващите не са имали следи за “Килърите”, водещи към Брендо. Срещу него през юни започна дело за пране на 21 млн. лв. от трафик на наркотици.

Процесът е и срещу бившата му съпруга Моника и нейната сестра Десислава Дишлиева, съпруга на бизнесмена Константин Дишлиев, разстрелян през май 2005 г. пред столичен ресторант.