Жертвите на “Килърите” вероятно ще се окажат много повече от известните до момента шест души. Разчиствали са както известни фигури от наркобизнеса, така и бизнесмени, свързани основно със строителство и туризъм.

Сред евентуалните имена, които се спрягат, е и това на Манол Велев. Съпругът на Весела Лечева оцеля след атентат на 11 юли 2007 г. Според описанията стрелецът бил среден на ръст мъж, облечен със зелена риза и шапка на главата. Разследващите дейността на “Килърите” смятат, че това е бил Васил Костов – Васко Кеца. Разкриването на групата за поръчкови убийства може да внесе яснота по разследването за стрелбата по Манол Велев. Бизнесменът оцеля след покушението, но така и не успя да се възстанови напълно от него въпреки лечението в Израел. Една от версиите намесва отново преплитане на интереси, свързани с туризма и хазарта.

По времето, в което Манол Велев е поръчан, бизнесменът действа усилено по проект за изграждане на почивен комплекс на остров “Болшевик”. Идеята му е да построи там казино, ориентирано предимно към чужди клиенти. Дори по времето, когато е стрелян, в колата му има пълен набор от документи за предстоящия строеж. Грандиозният проект е трябвало да тръгне с благословията на Младен Михалев – Маджо, с когото Манол Велев е имал добри отношения. По същото време към проекта проявяват интерес и конкуренти на Маджо. Дни преди да бъде прострелян, Манол Велев е бил предупреден, че срещу него се готви покушение. Информацията е получена след прихващане на разговор при СРС. Съпругът на Весела Лечева не обръща внимание на предупреждението и не взима мерки да засили охраната си.

От прокуратурата също признават, че конкуренция в хазартния бранш е сред основните версии за стрелбата по бизнесмена: "Версията, че убийството на Велев е поръчано заради засегнати интереси в хазартния бизнес, е сред основните, които сме проверявали”, твърди и прокурор Чавдар Ангелов.

Покрай покойния Боби Цанков Манол Велев бе обвързано и с друга версия. Според покойния радиоводещ бизнесменът пред него поръчвал убийства. В няколко свои интервюта той намекна, че Манол Велев бил близък с група, занимаваща се с мокри поръчки. Според полицаи, разследващи дейността на “Килърите”, обаче е малко вероятно каквато и да е съпричастност на Манол Велев към групата.

Емил Кюлев – жертва на “Супер Боровец”

Банкерът Емил Кюлев е следващата жертва, която се свързва с “Килърите”. Той бе прострелян смъртоносно на 26 октомври 2006 г. Убийците го издебват точно когато минава по правителственото трасе на бул. “България”.

След убийството тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков и бившият главен прокурор Никола Филчев поддържат тезата, че убийството на Емил Кюлев е политическо.

Точно това е и идеята на поръчителите на покушението. За това говори както изборът на мястото, на което да бъде застрелян крупният бизнесмен, така и публичните му връзки с редица политици, сред които президентът Георги Първанов и бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски.

Години след смъртта на банкера продължава да е водеща версията, свързваща убийството с предстоящо намерение на Кюлев да участва в проекта “Супер Боровец”. В него, както е известно, имат интереси предимно кръговете около бившата СИК. Проектът е един от най-грандиозните и според плановете на Кюлев до края на 2208 там трябва да изникнат курортно селище с малки хотели, къщи и различни атракциони. В плановете е заложено в реализацията на проекта да се включи и бившият премиер Симеон Сакскобургготски, който участва с лични гори. Публична тайна са апетитите на групировки към този район. След убийството на Емил Кюлев шансовете им да се настанят там се увеличават. Няколко години по-късно това вече е факт – в курорта действат основно бизнесмени, обвързани с бившата СИК.

Според разследващите убийството на Емил Кюлев е една от най-трудните поръчки, изпълнени от “Килърите”. Освен основните действащи лица в организацията се включват още поне десет души, твърди се, че те са подпомогнати и от хора на Сретен Йосич. Правителственото трасе не е избрано случайно. В момента, в който Кюлев се придвижва по него, там става задръстване и килърите успяват да изпразнят няколко пълнителя в тялото на банкера, след което да се отдалечат без проблеми.

Александър Тасев – отново политически интереси

Убийството на бизнесмена Александър Тасев също се спряга като дело на “Килърите”. Собственикът на “Локомотив – Пловдив” е намерен убит в колата си, паркирана на странична уличка в столичния квартал “Бояна”. Версията за смъртта на Александър Тасев обединява случая с друга мокра поръчка – тази на кмета на Елин Пелин Янко Янков.

Разследващи дейността на “Килърите” разкриха пред “ШОУ”, че съвсем скоро се очаква да бъде разкрита причината за смъртта на Тасев. Причината според тях е свързана с неговия проект за газификация на община Елин Пелин. През "Промишлено газоснабдяване" ООД, на което е управител, Тасев участва в съвместното дружество, създадено в общината специално за проекта. Интересите на Тасев се пренасочили трайно към този бизнес, след като в края на 2006-а година получава две лицензии (за срок от 35 години) от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Проектите за газификация на Тасев били в ущърб на дъщерната фирма на "Газпром" - "Овергаз".

След смъртта на Тасев проектът остава нереализиран. Интерес към него е проявявал съдружник на Големия Маргин.

Румен Рачев – руски интереси

Шуменският бизнесмен Румен Рачев също е ликвидиран от “Килърите”. Предполага се, че тези, които са го ликвидирали – Владимир Филев и Георги Георгиев, отдавна не са между живите. Организатор на поръчката е Васко Кеца. Килърите са ликвидирани по негово разпореждане заради гафове по време на самото убийство и опасността, че могат да пропеят. Двамата все още се водят за издирване.

Румен Рачев, по-известен като Пъпката, стартира кариерата си като охранител на магазините на Иво Карамански. Приписва му се участие и в стрелбата в столичния квартал “Дружба” през 1994 г.

От онези години датира приятелството му с покойния вече Димата Руснака и Големия Маргин.
Румен Рачев е приближен до СИК до края на 2007 година, когато влиза в конфликт с някогашния си приятел Красимир Маринов – Големия Маргин. Двамата преплитат интереси покрай строителен проект на Румен Рачев. В него трябва да участва и съдружникът на шуменския бизнесмен – руснакът Герман Винокуров. Една от водещите версии в момента е, че Герман Винокуров е успял да се сближи с Големия Маргин и двамата са решили да изтласкат Румен Рачев от общия проект. Посредник по сделката е бил Пешо Сумиста, а Васко Кеца е държал връзка между изпълнителите.

След ликвидирането на Румен Рачев става гаф – свидетели разпознават килърите и те са обявени за общодържавно издирване. “Най-вероятно не са между живите. Ликвидирани са, за да не проговорят”, предполага вътрешният министър Цветан Цветанов.

Адвокат Петър Лупов – предизвестена смърт

Поръчката по убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов е изпълнена от “Килърите”, подозират разследващи дейността им. Скандалният юрист бе намерен мъртъв в гаража си на 25 март 2009 г. Той нашумя с делата си около бившата ДЗИ Банк и скандал с хонорарите му по дело на ВиК "Йовковци".
Новите факти около “Килърите” изваждат отново версията, свързана с бившата ДЗИ Банк. През 2006 г. Петър Лупов защитава акционери от бившата "Тракиябанк" – Пловдив и иска запор на акциите на нейния наследник – ДЗИ Банк, както и на банковите сметки на Българската фондова борса, застрахователя ДЗИ и още няколко банки. Запознати с разследването твърдят, че именно тук Петър Лупов преплита интереси с хора от бившата СИК, които поръчват убийството му.

За поръчка, изпълнена във Велико Търново, намеква и премиерът Бойко Борисов, който твърди, че със сигурност вече се работи по разкриването на това убийство.

Нарковръзка около групата на Пешо Сумиста

“Килърите” са успели да изпълнят и няколко поръчки, свързани с преразпределение на наркотеритории. Част от тях са дошли от Сретен Йосич. Сред тези, за които се твърди, че също били набелязани от “Килърите”, са Николай Зарев - Данкина и Евгени Стефанов - Женята.

Тепърва ще се разследва дали групата няма връзка и с мистериозното изчезване на Кирил Цветанов - Буята. Наркобосът е в неизвестност, според близките му вече е убит.

Сред наркожертвите на “Килърите” е и Димитър Тодоров - Бретона.

Някогашният любовник на Мая Илиева е застрелян в столичния квартал “Люлин” през 2005 г. Според твърденията на хърватина Роберт Матанич, спряган за шеф на друга група за поръчкови убийства, лично Бай Миле поръчал ликвидирането на Бретона.

По ирония Митко Бретона надживява Милчо Бонев със седем месеца. Самият Роберт Матанич твърди в показанията си пред съда в Белград, че в България е действала друга група за поръчкови убийства, която ликвидирала и Бретона. Предполага се, че Матанич е имал предвид именно “Килърите”.