52-годишната актриса Ким Катрал, която целия свят познава като разюзданата Саманта от "Сексът и градът", даде интервю за модната библия Vogue.

- Ким, какво е обяснението за това, че толкова много ти подхождат ролите на силни и независими жени?

- Истината е, че съм не съм играла много самотници, но съм се въплъщавала нееднократно в образа на уязвена жена. Когато навърших 20 обаче, престанах да играя жени жертви. Харесва ми да играя жени, които са силни и имат мнение, което отстояват. Снимките на "Сексът и градът" бяха адски забавни и много изпълващи. Ставахме в пет часа сутринта и се е случвало да приключим в пет следващия ден - точно след 24 часа. И въпреки всичко бих искала хората да знаят, че мога да играя и други освен Саманта.

- Да не забравяме, че освен всичко друго, стана и модна икона след "Сексът и градът". Случвало ли ти се е да откажеш да облечеш тоалета, който стилистката Патриша Фийлд е избрала за теб?

- Винаги имаше опция да го направя. Понякога казвах на Пат, че трябва да се направи еди-какво си в сцената и че тоалетът ще ме затрудни. Тя беше много отворена за предложения. Понякога пробите продължаваха по осем часа и след тава цялото тяло ме болеше от непрестанното обличане и събличане на различни дрехи. Аз не нося толкова малък размер като Сара Джесика Паркър (Кари) и Кристин Дейвис (Шарлът), така че просто не се побирах в много от дрехите, които младите дизайнери ни изпращаха. По тази причина носех много винтидж - някои от тоалетите бяха същински произведения на изкуството.

- Носят се слухове, че често си негодувала, че стайлингът за колежките ти е по-кокетен от твоя.

- Никога не съм си падала по бонбонените облекла за Шарлът. Имало е случаи да харесам много дадена част от стайлинга за Кари, но не и целия аутфит. Незаменимото на Патриша е, че наистина познава много добре персонажите, както и фигурата на всяка от нас и знае какво би ни подхождало.

- Има ли нещо, на което наистина не можеш да устоиш при шопинг туровете?

- О, да, вляза ли в бутик на Lanvin, Alexander Wang и Margiela, направо полудявам.