Актрисата Ким Катрал разказа на почитателките си в интернет какво да очакват през менопаузата, споделяйки собствени преживявания.

Звездата от сериала "Сексът и градът" и фармацевтичната компания Pfizer създадоха сайта TuneInToMenopause, за да предоставят информация и да помагат на жените на средна възраст, които преминават през менопаузата.

58-годишната Катрал споделя, че вдъхновението й е дошло от момента, в който трябвало да се преструва, че получава горещи вълни, когато героинята й Саманта Джоунс от "Сексът и градът" навлиза в менопауза. След време актрисата осъзнала, че преструвките всъщност много се различават от реалността.

"В един от епизодите Саманта получи горещи вълни, а аз тогава не бях навлязла в този период. Обадих се на гинеколожката си и я помолих да ми разкаже какво представляват горещите вълни. Много ми хареса как се получи тази сцена. След две години обаче наистина получих гореща вълна. "Супер, ще ми се да го бях направила пред камера, защото е много по-различно, отколкото си представях", казва Ким Катрал, пише БГНЕС.