Звездата от „Хобит: Пущинакът на Смог“ и злодей в „Бързи и яростни 6“ Люк Еванс ще разкрие историята на трансформацията на граф Влад Цепеш в едно от най-страховитите чудовища в историята – Дракула.

Епичното фентъзи ''Дракула: Неразказан'' е дело на Гари Шор, а освен Еванс в главните роли зрителите ще видят Доминик Купър („Двойник на дявола“, „Капитан Америка: Първият отмъстител“), Сара Гадън („Невероятният Спайдър-мен 2“) и Чарлс Данс („Игра на тронове“).

Вторият трейлър, който направи своята световна премиера, показва нови кадри и разкрива моралната дилема, пред която се изправя Влад Цепеш – да жертва народа си или да жертва семейството си. Граф Дракула се превръща в чудовище по личен избор, но и по принуда. За владетеля на Влашко през XV век това се оказва единственият начин да спаси и семейството, и народа си от султан Мехмет (в ролята Доминик Купър) и настъпващата Османска империя. В действителност граф Цепеш е обикновен човек, който изключително много обича красивата си съпруга Мирена (в ролята Сара Гадън) и е готов на саможертва за нея и сина им. Самият Люк Еванс споделя, че този прочит на легендата е не само разказ за това как от обикновен човек Дракула се превръща във вампир, но и за мотивите му да го направи. Той споделя още: „Зрителите очакват трилър или хорър, но истината е, че ''Дракула: Неразказан'' има много екшън сцени. Тренирам от повече от три месеца и почти всеки ден снимаме батални кадри“. Сара Гадън също споделя, че в основата на историята в ''Дракула: Неразказан'' е едно семейство, което в своята цялост превзема зрителите. Те ще се привържат не само към един човек, а към цялото му семейство и ще стискат силно палци да бъдат съхранени в своята цялост.

Историческата личност Влад Цепеш бил син на своето време и типичен тогавашен владетел, който като военен предводител се стараел да вдъхва респект и страх. Много от постъпките му (като прословутото набучване на кол на противниците му) от днешна гледна точка може да изглеждат неразбираеми и ужасяващи, но за онези времена съвсем не са били необичайната практика сред европейските народи. Той е известен на широката публика като Дракула поради факта, че баща му е бил член на Ордена на дракона (на румънски — Дракул, с второ значение Дявол).

Раздиран от противоречия принц, някога почитан като безстрашен воин, а сега всяващо страх чудовище – вижте антигероя на Люк Еванс, едновременно добър и лош, подобно, всъщност, на всички простосмъртни в ''Дракула: Неразказан'' от 10 октомври в кината и IMAX!