Студиото, което създаде „Замръзналото кралство“ представя ГЕРОИЧНАТА ШЕСТОРКА, изпълнена с екшън приключенска комедия за близката връзка, която се създава между Беймакс, огромен надуваем робот и детето-чудо Хиро Хамада.

Когато катастрофално събитие сполита града Сан Францтокио и катапултира Хиро в епицентъра на опасността, той се обръща към Беймакс и неговите добри приятели: пристрастената към адреналина Гоу Гоу Тамаго, чистникът Уасаби, гениалната химичка Меден Лимон и запалянкото Фред. Решен да разбули загадката, Хиро превръща приятелите си в банда супер герои от най-ново поколение, наречени ГЕРОИЧНАТА ШЕСТОРКА.

ГЕРОИЧНАТА ШЕСТОРКА е вдъхновен от едноименния комикс на Марвел и представя вълнуващ екшън с всичката сърдечност и хумор, които публиката очаква от Уолт Дисни. Режисиран е от Дон Хол („Мечо Пух“) и Крис Уилямс („Гръм“), а продуцент е Рой Конли („Рапунцел и разбойникът“).

Уолт Дисни („Замръзналото кралство“) поднася ГЕРОИЧНАТА ШЕСТОРКА, изпълнена с екшън приключенска комедия за близката връзка, която се създава между огромния надуваем робот Беймакс, и детето-чудо Хиро Хамада, които се обединяват с група приятели, за да създадат банда хайтек герои.

БЕЛЕЖКИ:
•В създаването на “Героичната шесторка“ отново участват българи. Това са: Светла Радивоева (аниматор) и Ива Ичевска (художник по осветлението);
•„Героичната шесторка“ е 54-тия филм на Уолт Дисни.
•Ветеранът в Дисни Дон Хол е режисьор на „Мечо Пух“ от 2011 г. и е автор на сценарии и/или сюжети за филми на Дисни, включително „Семейство Робинсън“, „Тарзан“ и „Принцесата и жабокът“. Крис Уилямс е режисьор на филма от 2008 г. „Гръм“, както и късометражния „Гостът на Глаго“. Уилямс е ключов участник в екипа сценаристи на „Мулан“ и е номиниран за наградата „Ани“ за изключителни индивидуални постижения като сценарист в анимационното кино за творбата си „Новите дрехи на царя“.
•Продуцентът Рой Конли има сред участията си за анимационната студия Уолт Дисни хита от 2011 г. „Рапунцел и разбойникът“, както и „Гърбушкото от Нотр Дам“, „Херкулес“, „Тарзан“ и „Планетата на съкровищата“.

Филмът излиза по екраните от 23 януари в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX!

Студио: ДИСНИ
Жанр: Анимация/ Екшън/Комедия/Екшън/
Премиерна дата: 23 януари 2015 г.
Озвучен от: Иво Аръков, Стефан Сърчаджиев
Режисьори: Дон Хол и Крис Уилямс
Продуцент: Рой Конли