Известният режисьор Нимрод Антал („Хищници“, Kontroll) е в основата на забележителното 3D кино събитие METALLICA THROUGH THE NEVER.

Пълнометражният музикален филм съчетава смели описания и впечатляващи кадри от живи концертни изпълнения на най-популярната и влиятелна рок група в историята. Резултатът – свежо, неподправено и дълбоко кино изживяване. На големия екран в продукцията изгрява звездата на Дейн ДеХаан (The Place Beyond the Pines, Kill Your Darlings и предстоящият „Невероятният Спайдърмен 2“) в ролята на Трип – млад фен изпратен на специална мисия по време на грандиозен концерт на Metallica пред многолюдна публика.

Докато групата  изпълнява някои от най-емблематичните си песни пред десетки хиляди предани фенове на невиждана досега сцена, създадена специално за филма, Трип трябва да стигне до закъсал камион и да вземе мистериозен пакет, който да занесе до мястото на шоуто. На пръв поглед лесната задача обаче се превръща в невъзможно приключение, когато автомобилът му е блъснат от загубил контрола шофьор. Контузен и замаян, Трип се измъква от вана и се озовава в напрегната ситуация между разгневени протестиращи и въоръжени полицаи. В хаоса разярен маскиран ездач спира погледа си върху Трип, докато безразборно раздава удари на цивилни хора и ченгета. Докато бяга през изоставените, постапокалиптични на вид градски улици, Трип разчита само на себе си, за да се спаси и да успее да достави на групата ценната пратка, без да се превърне в поредната жертва на ездача.

Оборудвано със смайващи пиротехнически ефекти, най-сложно конструираната сцена за живи изпълнения и дизайн, вдъхновен от провокативната визия на бандата, завладяващото 360-градусово шоу създава опияняващ мозъка и завладяващ слуха образ на разрушението и хаоса, съпътстващи пътуването на Трип.

Заснемането на METALLICA THROUGH THE NEVER се превръща в истинско 3D изкуство, в което едновременно работят 24 камери, а публиката е погълната в едно от най-провокативните и вълнуващи кино изживявания.

Част от Metallica са Джеймс Хетфийлд (вокал и китара), Ларс Улрих (барабани), Кърк Хамет (китара, беквокал) и Робърт Трухильо (бас кирата, беквокал). Групата е продала над 110 милиона албума по света и през 2012 година направи едно от десетте най-печеливши турнета с приход от 86.1 милиона щатски долара от продадени билети само за 30 концерта.

METALLICA THROUGH THE NEVER е по сценарий и режисура на Нимрод Антал, а продуцент е Шарлът Хъгинс („Пътуване до центъра на Земята“). Филмът тръгва ексклузивно в IMAX 3D на 27 септември, а от 4 октомври стартират и прожекциите в 3D кината.

Режисьор: Нимрод Антал
Сценарист: Нимрод Антал, Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих, Кърк Хамет, Робърт Трульо
Продуцент: Шарлът Хъгинс
С участието на: Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих, Кърк Хамет, Робърт Трульо, Дейн ДеХаан