предлага на запалените киномани специален „Кино петък” – всеки петък в най-популярната платформа за видео споделяне.

Част от него е изцяло нов канал за авторски късометражни филми, който среща младите български артисти и създателите на кино продукции с техните фенове и ценители на филмовото изкуство. Ново предложение от най-добрите родни къси игрални, документални и анимационни филми занапред ще прави своята уеб премиера във всеки петък на адрес:

Достъпът до съдържанието е напълно свободен, благодарение на най-новото партньорство между и платформата , която създава видео съдържание с основен фокус късометражни и пълнометражни филми.



Още днес във ни очаква уеб премиерата на заглавие, отличено с над 20 селекции и награди от фестивали, между които Sofia Film Fest, Huesca International Film Festival и Sedisicorto International Film Festival. Филмът е , а сюреалистичният сюжет ни разказва какъв би бил животът на Земята, ако гравитацията е нарушена. Киноманите могат да гледат още премиерния за канала с участието на Стефан Щерев и Светла Цоцоркова, печелил специалната награда на журито в кино фестивал в Сараево през 2012 година.

Освен късометражните заглавия, “Кино петък” във Vbox7.com допълват куп интересни предложения и факти за филмите с Андреа, в новите епизоди на кино влога всеки петък. Любопитни факти от историята и създаването на кино заглавия, информация за сериали, режисьори, актьори ни очакват в нестандартния и уникален влог за кино култура у нас.



подкрепя младите български артисти в първия по рода си фестивал за късометражни филми, заснети с мобилни устройства „Кино в длан”, чиято цел е да популяризира модерното филмово творчество на независими филмови творци, артисти и таланти. Подробности за конкурса и видео от участниците в него съвсем скоро ще бъдат активни на адрес à Vbox7.com/user:kinovdlan