Този октомври носителят на „Оскар“ Брадли Купър за пореден път ще се превъплъти в ролята на свръх амбициозен шеф-готвач в ''Повелителят на кухнята''.

Преди десет години един от най-желаните актьори изигра лошото момче на нюйоркската кулинарна сцена Джак Бурдейн в комедийния сериал Поверително от кухнята. Първият трейлър на най-новия филм с негово участие издава, че героят му Адам Джоунс ще е невероятно талантлив, но и не по-малко луд и темпераментен готвач.

Адам Джоунс е истинска рокзвезда в света на кулинарията, който унищожава кариерата си с наркотици и надменност. След като преживява личен катарзис и успява да загърби лошите навици, Адам се завръща в Лондон с намерението да възвърне предишните си позиции и да отвори топ ресторант, който да му донесе мечтаната трета звезда „Мишлен“.

Самият Брадли Купър е доста запален любител готвач и както винаги взима ролята си много сериозно. За да се подготви за нея, той черпи опит от култовия Гордън Рамзи.

''Повелителят на кухнята'' прави заявка за един от кинохитовете на есента не само със сюжета си, но и със звездния актьорски състав. Освен Брадли Купър във филма ще видим Алисия Викандер, Сиена Милър, Ума Търман, Ема Томпсън, Лили Джеймс, Джейми Доран, Даниел Брюл, Матю Рийс, Омар Си, Сара Грийн, Ричард Ранкин. Режисьор на ''Повелителят на кухнята'' е Джон Уелс (У дома през август) а сценарият е дело на Стивън Найт (На един черпак разстояние).

''Повелителят на кухнята''е в кината от 23 октомври.